Ingrediente:
Pentru aluat:
► 200 g unt
►un praf sare
►50 g iaurt
►o linguriță oțet de mere
►3 gălbenușuri
►375 g făină
Pentru umplutură:
►350 g nucă
►2 linguri zahăr
►un plic zahăr vanilat
►500 g caise
►coaja de la o lămâie
►unt pentru uns forma
►gălbenuș de ou pentru uns

1. Se cerne făina într-un bol și se adaugă gălbenușurile, sarea, oțetul, untul și iaurtul. Se încorporează ingredientele și se obține un aluat vârtos.
2. Se întinde pe planșetă de 3-4 ori și apoi se înfăsoară în folie. Se lasă să se odihnească la temperatura camerei.
3. Între timp, se pregătește umplutura. Se macină nuca, dar de data aceasta mai mare și se amestecă împreună cu feliuțe subțiri de caise, cu zahărul, coaja de lămâie și vanilia.
4. Se întinde foaia, se toarnă umplutura, se rulează și se aşază în tava tapetată cu unt. Se unge pe deasupra cu gălbenuș de ou. Se scoate și se servește rece.