Iată câteva rețete rapide care te vor convinge de necesitatea unui multicooker și-ți vor diversifica meniul în cel mai plăcut mod.

Orez cu pui și roșii

Ingrediente:

5 caței de usturoi (curățați și tocați)

300 g piept de pui

1 linguriță sare

1 lingură pastă de roșii

2 căni de orez alb

700 ml apă

2 roșii (tăiate în bucăți mari)

Rețeta:

Prăjește usturoiul și pieptul de pui în oală timp de 20 de minute. Adaugă sare și pastă de roșii și amestecă bine, după care adaugă orezul, roșiile tăiate și apa și gătește-le la programul pentru orez. Se ornează cu coriandru tocat înainte de servire.

Somon prăjit fără ulei

Ingrediente:

2 fileuri de somon cu piele (± 340 gr)

Sos teriyaki

Piper negru

Făină universală

2 bucăți de usturoi

1/2 linguriță de sare

1 lingură Mirin

1 lingură de zahăr

2 linguri sos de soia

Rețeta:

Absoarbe excesul de apă de pe fileul de somon cu un șervet de hârtie. Presară sare și piper negru pe ambele părți ale fileului. Acoperă peștele cu făină universală și îndepărtează excesul. Prăjește usturoiul timp de 2 minute într-un program FRY, după care adaugă fileul de somon și prăjește-l pe ambele părți 10 minute. Toarnă amestecul de mirin și zahăr în oală și lasă-l încă 3 minute în același program. După gătire se adaugă deasupra peștelui sos teriyaki.

Prăjitură cu ciocolată

Ingrediente:

  • 110 g făină de grâu 
  • 150 g unt 
  • 150 g zahăr 
  • 60 g ciocolată neagră (amară) 
  • 10 g praf de copt 
  • 4 ouă 

Rețeta:

Rade ciocolata și înmoaie untul într-un vas. Amestecă ouăle cu zahărul într-un recipient separat până ce conținutul devine spumos. Continuând să bați, adaugă restul de ingredientele și amestecă până se omogenizează. Unge vasul cu unt și toarnă amestecul. Închide capacul și scoate supapa de abur. Prăjitura se gătește în programul de copt timp de 1 oră. 

Cheesecake

Ingrediente:

  • 40 g biscuiți 
  • 180 g alune 
  • Coajă de lămâie 
  • 1 ou 
  • 3 g scorțișoară 
  • 80 g unt 
  • 230 g brânză dulce 
  • 100 g smântână 
  • 110 g zahăr 
  • 15 g făină 
  • 3g vanilie 

Rețeta:

Așează hârtie de copt în oală. Amestecă biscuiții cu alunele, 10 g de zahăr și untul. Așează acest amestec pe fundul oalei. Bate smântâna, brânza, coaja de lămâie, restul de zahăr, făina și vanilia cu un mixer. Oul se bate într-un recipient separat și se introduce în amestecul de brânză. Se toarnă în oală, se închide capacul și se scoate supapa de abur. Timpul de coacere este de 45 de minute. Se lasă să se răcească și se pune la frigider pentru 4 ore.

Dacă dorești să te bucuri de mese bogate în nutrienți în mod regulat, cu un proces de gătit mai ușor și cu un timp de preparare mai scurt, oala multifuncțională este cea mai bună opțiune. Când vine vorba de gătit, toată lumea apreciază comoditatea. Unii oameni, în special persoanele care lucrează și studenții ar putea fi extrem de încântați de un multicooker. O astfel de oală nu numai că face gătitul mai ușor și mai rapid, dar caracteristicile sale permit, de asemenea, pregătirea unei varietăți mari de feluri de mâncare. 

Sursa foto: Pexels

(P) Articol realizat in colaborare cu Iprospect