Drob de miel tradițional

rețetă de drob de miel
rețetă de drob de miel

Drobul tradiţional de miel este cel mai cunoscut şi iubit fel de drob în România. Carnea de miel este tocată fin şi amestecată cu ouă, verdeţuri precum ceapa verde şi mărar și condimente, pentru a obţine o compoziţie consistentă şi delicioasă. Drobul de miel este apoi copt la cuptor, până când se formează o crustă aurie la suprafaţă, iar interiorul rămâne moale şi suculent.

Vă recomandăm această rețetă de drob de miel tradițional.

Drob de pui cu ciuperci

Drob de pui cu ciuperci, colaj de 2 rețete
drob de pui cu ciuperci – rețetă în două moduri

Pe lângă drobul tradiţional de miel, există şi variante de drob care folosesc alte tipuri de carne. De exemplu, drobul de pui cu ciuperci este o alternativă populară, în care carnea de pui este tocată şi amestecată cu ciuperci, pentru a obţine o combinaţie de arome delicioasă.

Pentru acest preparat, vă propunem două rețete de drob cu ciuperci diferite, una în crustă aurie de aluat, cealaltă în variantă simplă, tradițională.

Drob de legume

felii de drob de legume
drob de legume

Există şi variante de drob de legume, în care carnea este înlocuită cu legume tocate, cum ar fi dovlecei, morcovi și linte, pentru a obţine un drob vegetal, cea mai sănătoasă variantă de drob pe care o puteți pregăti pentru Paște.

Aceasta este rețeta de drob de legume pe care v-o recomandăm.

Drob de porc

drob de porc cu oua fierte
drob de porc cu oua fierte

În unele zone ale României, se obişnuieşte să se pregătească drob şi din carne de porc. Drobul de porc este o alternativă mai puţin tradiţională, dar la fel de gustoasă şi apreciată în anumite regiuni. Carnea de porc este tocată şi amestecată cu ouă, ceapă şi condimente, iar drobul rezultat este la fel de sățios și gustos ca și cel de miel.

Aici găsiți rețeta de drob de porc.

Drob de pasăre

Drob de pasăre, colaj de 4 imagini cu drob
drob de pasăre – 4 rețete

Un alt tip de drob întâlnit în România este drobul de pasăre. Acesta poate fi preparat cu carne de curcan, gâscă, pui sau raţă, şi are o consistenţă şi un gust distinct faţă de drobul de miel. Carnea de pasăre este tocată şi amestecată cu ouă, verdeţuri precum pătrunjel, mărar şi tarhon, şi apoi coptă la cuptor, până când devine fragedă şi atractivă la aspect.

Vă recomandăm 4 rețete de drob de pasăre delicioase.

Drob de ficat de pui

drob de ficat de pui, colaj de 2 imagini cu 2 preparate diferite
Drob de ficat de pui

Cum pentru prepararea drobului de miel tradițional se folosesc organe, există o astfel de alternativă și cu carne de pui. Astfel, daca preferați, puteți pregăti un aperitiv la fel de bun din ficat de pui.

Vă propunem o rețetă de drob din ficat de pui, care are două moduri diferite de prezentare și de preparare, unul modern, altul delicios, în crustă de parmezan, cu o influență italiană.

Drob de curcan cu trufandale și ciuperci

drob de curcan cu trufandale si ciuperci
drob de curcan cu trufandale si ciuperci

Pentru un preparat cu adevărat sănătos pe masa de Paște, puteți încerca și o rețetă mai puțin obișnuită, cea de drob de curcan cu trufandale.

Combinația de carne de curcan și ciuperci fac din acest drob un preparat foarte sățios și hrănitor, plin de proteine, benefice organismului. În plus, riscul ca acest drob să fie un aliment greu digerabil, asemenea drobului de miel, este mult mai mic.

Indiferent ce rețetă de drob veți alege pentru masa de Paște, este foarte important să alegeți ingrediente de calitate, de la producători de încredere și să respectați timpii de coacere din rețetă.

Alături de drob, pentru masa de Paște vă recomandăm și o colecție de rețete de cozonaci, rețete de pască și rețete de friptură de miel.