Tiramisu

rețete de prăjituri de Paște - Tiramisu
Tiramisu

Tiramisu este o prăjitură italiană clasică, care poate fi pregătită ușor și rapid. Ingredientele principale ale acestui desert delicios sunt cafeaua, mascarpone și pișcoturile de șampanie, numite și savoiardi. Pentru a pregăti un tiramisu de Paște, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 1 pachet de biscuiți savoiardi
  • 400 ml cafea neagră, răcită

Ingrediente pentru decor:

  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare:

1. Pentru început, separați ouăle și bateți gălbenușurile cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă.

2. Adăugați mascarpone și amestecați bine până când compoziția devine omogenă.

3. Într-un alt bol, bateți albușurile până când se țin de tel și apoi încorporați-le treptat în compoziția de mascarpone.

4. Într-un recipient, turnați cafeaua și înmuiați pișcoturile savoiardi în aceasta.

5. Așezați un strat de pișcoturi într-un vas de sticlă sau ceramică și apoi turnați o treime din compoziția de mascarpone peste biscuiți. Repetați procesul cu un alt strat de pișcoturi, altul de cremă.

6. Încheiați cu încă un strat de pișcoturi înmuiate, apoi turnați restul de compoziție de mascarpone, apoi nivelați. Pudrați cu cacao deasupra și lăsați la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de a servi.

Prăjitura Oreo

rețete de prăjituri de Paște - Prăjitura Oreo
Prăjitură Oreo

Prăjitura Oreo este o prăjitură delicioasă și ușor de pregătit, care este perfectă pentru Paște.

Ingrediente:

  • 2 pachete de biscuiți Oreo
  • 500 g cremă de brânză sau mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă neîndulcită
  • 150 g zahăr pudră
  • esență de vanilie

Mod de preparare:

1. Pentru a pregăti această prăjitură, începeți prin a zdrobi biscuiții Oreo într-un blender sau într-un sac de plastic, folosind un sucitor.

2. Separat, bateți crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie până când obțineți o compoziție cremoasă. Într-un alt bol, bateți frișca lichidă până când se întărește.

3. Dacă optați pentru frișcă vegetală, nu mai adăugați zahăr în rețetă, deoarece aceasta e deja îndulcită.

4. Adăugați frișca bătută în compoziția cu cremă de brânză și amestecați ușor până când obțineți o consistență ușoară și omogenă.

5. Încorporați câțiva biscuiți sfărâmați în compoziția albă, pentru un plus de culoare.

7. Așezați un strat de biscuiți zdrobiți într-un vas de prăjituri sau într-o tavă și apoi turnați jumătate din compoziția de brânză cremă peste biscuiți. Repetați procesul cu un alt strat de biscuiți și apoi turnați restul de compoziție de brânză cremă.

8. Decorați prăjitura Oreo cu câțiva biscuiți întregi deasupra și lăsați la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a servi.

Prăjitura Fanta

rețete de prăjituri de Paște - Prăjitura Fanta
Prăjitura Fanta

Prăjitura Fanta este o prăjitură răcoritoare și delicioasă, perfectă pentru a fi savurată în timpul sărbătorilor de Paște.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 g făină
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • un pliculeț praf de copt
  • esență de vanilie
  • un praf sare

Ingrediente pentru cremă

  • 300 g mascarpone/cremă de brânză
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • esență vanilie

Ingrediente pentru blat

  • 0,5 L suc de portocale Fanta, sau natural
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Blat:

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă, până când se țin bine de tel (6-10 minute).

2. Într-un alt recipient, frecați gălbenușurile cu zahărul și ulei, cacaua, vanilia, sarea și praful de copt.

3. Aduceți albușurile bătute spumă peste gălbenușuri și încorporați apoi făina, cu un tel, de jos în sus.

4. Turnați compoziția obținută într-o tavă de prăjituri tapetată cu unt și făină sau cu foaie de copt.

5. Dați blatul la cuptor pentru 25-30 de minute, sau până când trece testul scobitorii. Lăsați blatul să se răcească.

Cremă:

1. Separat, bateți crema de brânză sau mascarpone cu untul moale și smântâna pentru frișcă.
2. Adăugați zahărul, esența de vanilie și omogenizați. Turnați compoziția deasupra blatului de prăjitură răcit.

Stratul de jeleu de portocale

1. Într-un bol, combinați cele 2 linguri de amidon cu zahărul pudră și cu 100 ml de suc Fanta.

2. Separat, puneți la fiert restul de suc. Când sucul se apropie de punctul de fierbere, turnați compoziția cu amidon peste.

3. Amestecați ritmic și periodic, până când sosul începe să se îngroașe.

4. Lăsați sosul de suc Fanta să se răcească vreme de 10-20 de minute, iar când s-a răcorit turnați-l peste prăjitura Fanta.

Prăjitura Felie de lapte

rețete de prăjituri de Paște - Prăjitura Felie de lapte
Prăjitură Felie de lapte

Prăjitura Felie de lapte este o prăjitură clasică, cu un gust dulce și cremos, perfectă pentru a fi savurată în timpul sărbătorilor de Paște. Ingrediente:

Ingrediente pentru blat

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 ml ulei vegetal
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • esență de vanilie
  • Un praf de sare

Ingrediente pentru cremă

  • 300 g mascarpone
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri miere
  • 10 g gelatină
  • 2 linguri apă
  • esență vanilie

Preparare blat

1. Bateți ouăle spumă cu zahărul, până ce își măresc considerabil volumul. Adăugați uleiul, făina, cacaua, praful de copt și esența de vanilie, urmate de sare.
2. Omogenizați compoziția, apoi turnați-o într-o tavă cât mai întinsă, tapetată cu hârtie de copt.
3. Dați prăjitura la cuptor timp de 10-12 minute, sau până când blatul trece testul scobitorii.

Preparare cremă

1. Bateți crema de brânză cu smântâna pentru frișcă și zahărul, apoi adăugați mierea.

2. Adăugați și esența de vanilie, iar separat amestecați apa cu gelatina și lăsați-o deoparte 5 minute.

3. După ce gelatina s-a hidratat, încălziți-o pentu 7-10 secunde la microunde, apoi turnați amestecul peste compoziția de brânză.

4. Tăiați în jumătate blatul copt. Așezați o jumătate într-o tavă mică, pe dimensiunea blatului tăiat, apoi turnați compoziția de brânză.

5. Deasupra, așezați cealaltă jumătate de blat și dați prăjitura la rece pentru minim 5-6 ore, înainte de servire.

Prăijitura inteligentă

rețete de prăjituri de Paște - Prăjitura inteligentă, sau prăjitura magică
Prăjitura inteligentă

Prăjitura inteligentă, sau prăjitura magică, cum i se mai spune, își merită numele cu prisosință. E extrem de ușor de pregătit, are o singură etapă de preparare, iar în cuptor, compoziția inițial foarte moale se separă ca prin magie, într-un strat de blat pufos și un altul de cremă delicioasă.

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • esență vanilie
  • 100 g făină
  • 150 g zahăr
  • 450 ml lapte

Ingrediente pentru decor:

  • zahăr pudră

Mod de preparare

1. Separați ouăle și bateți albușurile spumă până se țin de tel bine.â

2. Separat, frecați gălbenușurile cu zahărul cu mixerul, până ce obțineți o consistență spumoasă, deschisă la culoare.

3. Peste gălbenușuri, adăugați untul topit, esența de vanilie și încorporați făina, urmată de lapte.

4. Încorporați albușurile bătute spumă, folosind o spatulă, apoi turnați compoziția într-o tavă de prăjitură tapetată cu ulei.

5. Coaceți prăjitura pentru 55-65 de minute la 160 de grade. Lăsați prăjitura inteligentă să se răcească bine înainte de servire. Pudrați cu zahăr și serviți.

Prăjitura Tăvălită (Lamington)

Rețete de prăjituri de Paște - Prăjitura tăvălită
Prăjitura Tăvălită (Lamington)

Prăjitura Tăvălită, cunoscută și sub numele de Lamington, este o prăjitură tradițional australiană, perfectă pentru a fi inclusă în meniul de Paște.

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 300 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 300 g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 150 g unt topit

Ingrediente pentru glazura de ciocolată

  • 50 g unt topit
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao neagră
  • 300 g zahăr pudră

Ingrediente pentru decor:

  • 250 g nucă de cocos

1. Într-un bol încăpător, bateți ouăle cu zahărul și vanilia pentru 7-10 minute la viteză mare.

2. După ce compoziția s-a umflat și a devenit foarte deschisă la culoare, adăugați făina cernută.

3. Încorporați făina cu o spatulă, cu miscări de jos în sus, apoi adăugați praful de copt.

4. Adăugați apoi untul topit și continuați încorporarea cu aceleași mișcări.

5. Turnați compoziția într-o tavă de cuptor medie și coaceți pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

6. După ce blatul este copt, dați-l la rece pentru minim 3-4 ore înainte de a tăvăli prăjitura în glazura de ciocolată.

7. Combinați zahărul pudră cu laptele, untul topit și cacaua. Puteți adăuga și puțină esență de rom.

8. Tăiați prăjitura în cuburi potrivite și înmuiați fiecare cub prin glazura de ciocolată, apoi tăvăliți-l prin nuca de cocos.

9. Serviți prăjitura pe masa de Paște, alături de pască și cozonacii de Paște.

Prăjitură cu Căpșuni

Rețete de prăjituri de Paște - Prăjitură cu căpșuni

Paștele este asociat adesea cu sosirea primăverii și cu fructele proaspete, cum ar fi căpșunile. Astfel, o prăjitură cu căpșuni este o alegere excelentă pentru a aduce prospețime și savoare în meniul de Paște.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 100 g unt topit
  • 1 linguriță praf de copt
  • 200 g căpșuni proaspete
  • Un praf de sare

1. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă pentru 5-10 minute la viteză mare, sau până ce se țin de tel bine.

2. Separat, frecați gălbenușurile cu zahărul, praful de sare și untul topit. Încorporați apoi jumătate din făină.

3. Aduceți albușurile peste gălbenușuri și amestecați cu mișcări ample, până la omogenizare.

4. Turnați compoziția într-o tavă de prăjitură tapetată cu ulei sau foaie de copt.

5. Deasupra, răspândiți bucățele de căpșună tăiate potrivit. Cu cât le tăiați mai subțiri, cu atât mai puțin probabil să coboare în blat.

6. Serviți prăjitura cu căpșuni pudrată cu zahăr, după ce se răcește.