Ingrediente:
►200 g biscuiţi simpli
►un kg mere
►200 g zahăr
►un plic budincă de vanilie
►scorţişoară
►300 ml apă

1. Se curăţă merele şi se dau pe răzătoare. Se pun la foc într-o cratiţă împreună cu zahărul şi apa şi se adaugă scorţişoara, după gust.
2. Când merele încep să-şi lase zeama, se adaugă praful de budincă şi se fierb până se îngroaşă.
3. Se aşază într-o tavă tapetată cu folie alimentară sau cu hârtie de copt un rând de biscuiţi. Se pune deasupra o parte din compoziţia fierbinte, se aşază iarăşi un rând de biscuiţii, apoi restul de compoziţie şi deasupra biscuiţii din nou.
4. Se dă prăjitura la rece pentru cel puţin două-trei ore, apoi se răstoarnă compoziţia cu fundul în sus pe un platou. Se taie porţiile cu un cuţit bine ascuţit şi se ornează după gust cu sirop de fructe, bombonele sau alte elemente de decor.