Oua umplute cu ton si maioneza

Oua umplute cu ton si maioneza, ornate cu ceapă verde tocată mărunt
Ouă umplute cu ton și maioneză

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 conservă de ton mărunțit în ulei
  • 2 linguri de maioneză
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • sare și piper
  • un fir de ceapă proaspătă

Instrucțiuni de preparare:

1. Fierbeți ouăle timp de 10 minute la foc mediu, în apă cât să le acopere integral.

2. Imediat după cele 10 minute, clătiți ouăle în apă cât mai rece posibil, înlocuind-o de câteva ori.

3. Tăiați ouăle fierte tari pe jumătate și scoateți gălbenușurile.

4. Într-un recipient, frecați gălbenușurile cu tonul scurs de ulei, zeama de lămâie și cu maioneza.

5. Condimentați cu sare și piper după gust. Cu ajutorul unei lingurițe, umpleți jumătățile de ou cu amestecul de ton.

6. Ornați ouăle umplute cu ton cu frunze de ceapă proaspătă și serviți alături de celelalte aperitive de Paște.

Oua umplute cu ton si avocado

Oua umplute cu ton si avocado pe pat de salată verde
Oua umplute cu ton si avocado

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 conservă de ton mărunțit în ulei
  • 1 avocado copt
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
  • sare și piper
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • câteva frunze de coriandru proaspăt
  • 1 fir de ceapă proaspăt

Instrucțiuni:

1. Într-o cratiță încăpătoare, fierbeți ouăle în apă suficientă timp de 10 minute.

2. După cele 10 minute, închideți focul și schimbați apa de câteva ori, clătind ouăle cu apă cât mai rece.

3. Curățați și tăiați ouăle fierte tari pe jumătate și scoateți gălbenușurile.

4. Într-un bol, amestecați gălbenușurile cu tonul scurs de ulei, avocado-ul zdrobit, coriandrul tocat, iaurtul grecesc și suc de lămâie.

5. Condimentați cu pudra de usturoi, sare și piper după gust. Folosind o linguriță, umpleți jumătățile de albuș de ou cu amestecul de ton și avocado.

6. Ornați cu ceapa proaspăt tocată și serviți ouăle umplute odată cu aperitivele, pe masa de Paște.

Oua umplute cu ton si legume

Oua umplute cu ton si legume, cu mărar presărat deasupra
Oua umplute cu ton si legume

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 conservă de ton în ulei
  • 1 ardei gras tăiat cubulețe
  • 1 ceapă roșie tăiată cubulețe
  • 2 linguri de maioneză
  • sare și piper
  • 1/2 legătură de mărar

Instrucțiuni:

1. Fierbeți ouăle într-o cratiță în apă cât să le acopere, pentru 10 minute la foc mediu.

2. Imediat după ce timpul s-a scurs, opriți focul și răciți ouăle schimbându-le apa în repetate rânduri.

3. Tăiați ouăle fierte tari pe jumătate și scoateți gălbenușurile.

4. Într-un bol, frecați gălbenușurile cu tonul scurs de ulei, ardeiul gras tocat mărunt, ceapa roșie tocată mărunt și maioneza. Condimentați cu sare și piper după gust.

5. Adăugați mărarul tocat mărunt și umpleți jumătățile de albușuri cu amestecul obținut.

6. Serviți ouăle umplute cu ton și legume alături de celelalte aperitive de pe masa de Paște.

Ouă umplute cu pastă de ton și cremă de brânză

Ouă umplute cu pastă de ton și cremă de brânză, decorate cu felii de castravete
Ouă umplute cu pastă de ton și cremă de brânză

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 conservă de ton în ulei
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 2 linguri unt
  • 50 g cremă de brânză
  • sare
  • piper
  • pătrunjel sau felii de castravete, pentru ornare

Instrucțiuni:

1. Într-o cratiță încăpătoare, fierbeți cele 6 ouă pentru 10 minute, apoi răciți-le imediat în mai multe tranșe de apă rece.

2. Curățați și tăiați ouăle jumătăți, apoi separați albușurile de gălbenușuri.

3. Gălbenușurile frecați-le cu untul și crema de brânză moale, tonul mărunțit și zeama de lămâie.

4. Potriviți de sare și piper, după gust, apoi turnați amestecul într-o pungă de ornat sau seringă de cofetărie.

5. Șprițați jumătățile de albuș rămase cu pasta de ton. Ornați ouăle umplute cu frunze de pătrunjel sau feliuțe de castravete tăiate subțire.

6. Serviți ouăle umplute cu ton și cremă de brânză lângă celelalte aperitive, la masa de Paște.

Ouă umplute cu ton și pastă de măsline

Ouă umplute cu ton și pastă de măsline, decorate cu roșii cherry și măsline verzi
Ouă umplute cu ton și pastă de măsline

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • o conservă de ton în ulei
  • 3 linguri măsline fără sâmburi
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1/2 legătură mărar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Instrucțiuni:

1. Fierbeți ouăle într-o cratiță cu suficientă apă, timp de 10 minute.

2. Imediat după ce timpul s-a scurs, răciți ouăle clatindu-le în apă rece de câteva ori.

3. Curățați ouăle de coajă și tăiați-le pe lungime, apoi scoateți gălbenușurile.

4. Într-un recipient, frecați gălbenușurile cu uleiul de măsline, tonul, măslinele tocate mărunt și muștarul.

5. Adăugați mărarul tocat mărunt, zeama de lămâie și potriviți de sare și piper.

6. Serviți ouăle umplute cu ton și pastă de măsline odată cu aperitivele la masa de Paște.

Trucuri pentru a obține cele mai bune ouă umplute cu ton

Un aspect foarte important de menționat este să alegeți întotdeauna ouă proaspete, atunci când pregătiți ouă umplute.

Un alt detaliu la fel de important este faptul că trebuie întotdeauna să întrerupeți brusc prepararea termică a ouălor. Cu alte cuvinte, imediat ce minutele de fiert s-au terminat, ouăle trebuie răcite cât mai repede, în apă cât mai rece.

Acest lucru e necesar nu doar pentru ca ouăle să nu iasă prea fierte, ci și pentru că vă va fi foarte ușor să le curățați de coajă, dacă imediat după fierbere le reduceți brusc temperatura. Pentru rezultate cât mai bune, încât ouăle să alunece practic din coajă, puteți folosi chiar gheață în apa de răcire.

Puteți aplica cu succes acest truc și în momentul când înroșiți ouă pentru Paște sau pentru Înălțare.

Aceste cinci rețete de ouă umplute cu ton sunt perfecte pentru orice ocazie, de la petreceri până la prânzuri rapide sau o cină cu prietenii.

În mod deosebit însă, ouăle umplute cu ton vor face senzație alături de cozonaci pufoși preparați în casă, o friptură de miel fragedă sau lângă un drob tradițional, la masa de Paște.

Acest aperitiv ușor și delicios se poate prepara rapid și cu ingrediente accesibile.

Pe lângă faptul că sunt delicioase, ouăle umplute cu ton sunt și o sursă excelentă de proteine și nutrienți esențiali. Ouăle sunt bogate în proteine de înaltă calitate și conțin vitamine importante, cum ar fi vitamina D și vitamina B12. Tonul este o sursă bună de proteine și acizi grași omega-3, care sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului.