Ingrediente:
►500 g făină
►4 linguri zahăr
►un praf sare
►25 g unt
►4 linguri ulei
►250 ml lapte dulce călduț
►3 ouă
►25 g drojdie proaspătă
►o păstaie vanilie
►ulei pentru prăjit
►sirop de coacăze
►bombonele și zahăr pudră pentru ornat

1. Se amestecă drojdia cu puțin lapte călduț și o linguriță de făină cernută și se lasă la dospit lângă o sursă de căldură.
2. Separat, se cerne restul de făină, se face o gaură la mijloc și se pun ingredientele: untul topit și răcit la temperatura camerei, sarea, ouăle, laptele, uleiul, zahărul pudră și maiaua. Se încorporează amestecându-se ușor până se formează un aluat pufos, care se lasă să crească aproximativ 40 de minute.
3. Se pune uleiul într-o tigaie cu fundul foarte gros să se încingă, se întinde aluatul, se taie cu o formă rotundă și se prăjesc gogoşile. Se scot cu spumiera și se lasă să se răcorească. Se servesc pudrate cu zahăr și ornate cu sirop de coacăze şi bombonele colorate.