► Ingrediente
► un kg ficăței de pui
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►sare
►piper
►4 căţei usturoi
►2 linguri făină
Pentru buletele de
mămăligă:
►350 g mămăligă rece
►100 g unt
►100 g parmezan
►2-3 linguri pesmet

► Preparare:
1. Se spală și se curăță ficățeii, apoi se prăjesc la foc mic.
2. Se curăță usturoiul și se pisează. Se amestecă cu puțin ulei și sare și se adaugă făina cernută. Se încorporează și se omogenizează cu apă călduță.
3. Ficățeii se potrivesc cu sare și piper și se adaugă făina. Se fierb în câteva clocote până se îngroașă și se dau deoparte.
4. Se fac buletele de mămăligă, se trec prin unt amestecat cu pesmet și parmezan și se bagă în cuptor să se rumenească. Se servesc cu ficățeii și se ornează cu pătrunjel proaspăt.