Cine iubește drobul de Paște, dar nu iubește carnea de oaie, poate încerca un drob de porc. Se face cu multe măruntaie sau organe aromate cu multă ceapă verde. Iată care este rețeta și câteva trucuri care te ajută să faci acest drob de porc cu adevărat savuros.

Ingrediente pentru drob de porc

  • 1 ficat de porc
  • 2 inimi
  • 2 rinichi
  • 1 plămân
  • 3 linguri de untură
  • 3 felii de pâine albă
  • 4 cepe mari aurii
  • 3 legături de ceapă verde
  • 2 legături de usturoi verde
  • 5 ouă crude
  • 4 ouă fierte tari
  • 1 ou pentru crustă
  • Sare
  • Piper
  • Mărar
  • Pătrunjel

Mod de preparare

  1. Organele de porc, inimile, rinichii și plămânul se curăță și se spală foarte bine, mai ales rinichii care pot avea nisip. Se pun la fiert cu boabe de piper și foi de dafin. Se curăță spuma de câte ori este necesar.
  2. Ficatul se spală în apă rece și se taie bucăți mari. Se pune și el la fiert cu celelalte organe, când acestea sunt deja aproape fierte.
  3. După ce s-au fiert bine organele, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcească și să se scurgă bine pe o sită.
  4. Ceapa verde și usturoiul verde se spală și se taie bucăți potrivite, apoi se dau prin mașina de tocat împreună cu organele și cu 2 – 3 felii de pâine. Se adaugă untura și se amestecă ușor.
  5. Ceapa uscată se curăță și se călește în ulei până devine aurie, după care se adaugă în compoziția de drob împreună cu ouăle bătute, cu sarea, piperul și verdeața tocată mărunt.
  6. Se amestecă bine compoziția și se pune în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Se pune un strat de drob, se așaza ouăle fierte tari, apoi iar un strat de drob.
  7. Se bagă la cuptor, iar când începe să se rumenească se unge cu oul bătut. Se lasă în continuare la cuptor până se rumenește bine.

Trucuri pentru un drob de porc reușit

Folosește usturoi verde, așa cum este indicat și în rețetă, deoarece are o aromă mai proaspătă și dă o culoare frumoasă drobului. Usturoiul uscat nu este indicat pentru drob.

Folosește din plin ceapă verde fragedă, foarte dulce, cu multe frunze proaspete. Aceasta va da dulceață organelor de porc care sunt mai amărui.

Ficatul se taie bucăți și se fierbe doar câteva minute. Nu se ține la fiert până se sfărâmă, pentru că devine prea amar.

Dacă întreaga compoziție ți se pare amăruie, poți adăuga mai multă ceapă călită cu ulei, în care poți pune o linguriță de miere.

Folosește cât mai mult pătrunjel și o cantitate de două ori mai mică de mărar. Pătrunjelul dă un gust deosebit la acest drob de porc.