Am ales o rețetă de drob de curcan bogată în ingrediente proaspete, cu arome delicate și cu o textură foarte fină. Cu această rețetă vei pregăti un aperitiv deosebit, care poate fi decorat cu ouă de prepeliță și care poate fi servit cu o salată acrișoară de ridichi și gulii crocante.

Ingrediente pentru drob de curcan

  • 200 g ficat de curcan
  • 200 g pipote de curcan
  • 500 g piept de curcan
  • 5 morcovi potriviți
  • 6 ciuperci mari albe
  • 10 ouă de prepeliță (opțional)
  • 5 ouă de găină
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 legătură mărar
  • 2 legături pătrunjel
  • 1 cana de lapte
  • 2 linguri smântână și două ouă
  • sare
  • piper boabe și piper macinat

Mod de preparare

1. Pieptul de curcan se taie fâșii groase și se pune la fiert împreună cu morcovii întregi, spălați și răzuiți de coajă.

2. Măruntaiele de curcan se fierb și ele separat împreună cu sare, boabe de piper, boabe de ienibahar și o frunză de dafin.

3. Ouăle de prepeliță se fierb bine, se lasă să se răcească și se curăță de coajă.

4. Ceapa și usturoiul verde se spală bine și se taie în bucăți mari. Pătrunjelul și mărarul se curăță de codițe și se toacă mărunt.

5. Ciupercile se curăță de pieliță, se spală bine și se toacă mărunt.

6. După ce toate măruntaiele și carnea sunt bine fierte, se pun în mașina de tocat și se toacă împreună cu ceapa și usturoiul. Morcovii fierți se taie cubulețe mai mari.

La compoziția de carne se adaugă ciupercile, ouăle bătute, laptele, verdeața tocată și condimentele după gust. Se amestecă bine să fie cât mai omogenă. Se adaugă apoi și cubulețele de morcovi și se amestecă.

7. Se pune compoziția în două tăvi de chec, până la jumătate. Se adaugă un rând de ouă de prepeliță și se completează cu amestecul de carne până sus. Ouăle de prepeliță sunt gustoase în drob și arată apetisant când drobul este tăiat în felii, dar sunt opționale. Pot fi înlocuite cu ouă fierte de găină.

8. Pe deasupra drobului se toarnă smântâna amestecată cu ouăle bătute și se pun tăvile cu drob de curcan la cuptor, la foc potrivit timp de aproape o oră.

9. Drobul se scoate din cuptor după ce s-a răcorit și se mai lasă la temperatura camerei să se răcească bine. Se servește cu o salată de trufandale, cu ridichi și gulii crocante, cu un pahar de vin roșu și pâine prăjită.

Trucuri pentru un drob de curcan delicios

Pieptul de curcan poate fi fiert cu diverse condimente aromate, pentru a căpăta un gust mai delicios sau poate fi fiert în supă de legume.

Nu folosi o cantitate prea mare de ficat, pentru că va da un gust amărui.

Mărarul se folosește și el într-o cantitate mică pentru că accentuează gustul amărui de drob.

Ceapa verde și usturoiul pot fi călite înainte de a fi puse în compoziția de carne. Astfel, ele capătă un gust mai dulce și aroma lor este mai subtilă.

Cele mai bune condimente pentru drob sunt piperul măcinat foarte fin, cimbrul uscat și oregano. Dafinul se folosește doar la fiert măruntaiele, dar nu se pune în compoziția finală a drobului.