Ingrediente:
Pentru blat:
►4 ouă
►4 linguri zahăr pudră
►un pachet zahăr vanilat
►4 linguri făină
Pentru cremă:
►200 ml frişcă
►o fiolă esenţă vanilie
►250 g brânză de vaci
►100 g zahăr pudră
►300 g căpşuni
►un plic jeleu roşu

1. Se bat albuşurile spumă. Se adaugă zahărul pudră şi cel vanilat, apoi gălbenuşurile şi, la final, făina cernută. Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se coace.
2. Pentru cremă, se bate frişca cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie. Apoi se încorporează brânza în frişcă.
3. Se taie blatul în cercuri de dimensiunea castronaşelor în care se montează desertul. Căpşunile se taie felii şi se aşază pe pereţii castonaşelor. Se pune câte un blat în fiecare castron, apoi se umplu cu crema de brânză şi se acoperă cu un alt blat.
4. Se bagă la frigider până se întăreşte crema, apoi se răstoarnă pe farfuriuţe şi se acoperă cu jeleu.