Ingrediente:
►300 g făină
►400 ml lapte
►6 linguri zahăr
►un plic praf de copt
►un praf sare
►100 g cremă de brânză
►3 ouă
►3 linguri unt topit
►2 linguri ulei pentru tigaie
►500 g caise
►zahăr pudră pentru ornat

1. Se  bat ouăle câteva minute într-un bol cu un praf de sare. Se adaugă zahărul, untul topit şi praful de copt stins în zeamă de lămâie.
2. După ce s-a topit zahărul, se adaugă crema de brânză și făina cernută. Se obține un aluat dens, mult mai gros decât cel de clătite.
3. Se unge tigaia cu grăsime și se lasă să se încălzească. În compoziția de clătite se adaugă caisele tăiate .
4. Se toarnă compoziția cu un polonic în tigaia fierbinte si se prăjesc pe rând. Se scot și se servesc ornate cu zahăr pudră.