Așadar, dă frâu liber imaginației și îndrăznește să combini diverse mirodenii caracteristice perioadei – scorțișoară, ciocolată, cacao, cuișoare, zahăr brun și nucșoară. Cu puțină creativitate și un gram de inspirație, cana perfectă va completa atmosfera Crăciunului, alături de lumânări parfumate, o pătură pufoasă și seria preferată de filme. 

Iată câteva băuturi calde pe care le poți încerca! 

Earl Grey Spiced Hot Toddy

Gata în doar câteva minute, această băutură festivă duce ceaiul Earl Grey la un nivel superior, cu ajutorul unor ingrediente tonice. Pentru început, pregătește ceaiul în mod obișnuit. Apelează la fierbatoare apa pentru a-ți ușura procesul de lucru și lasă la infuzat două plicuri de ceai, în cana preferată, timp de câteva minute. Nu-ți mai rămâne decât să adaugi o linguriță de miere, una de zeamă de lămâie, whisky după gust, câteva fâșii de portocală și un baton de scorțișoară. Amestecă ingredientele și bucură-te de o băutură cu totul deosebită. 

Ciocolată caldă cu bezele

Una dintre cele mai iubite rețete, atât de cei mici, cât și de adulți, ciocolata caldă de casă densă și cremoasă poate fi servită cu o mulțime de dulciuri: fursecuri, bomboane cu marțipan, clătite sau turtă dulce. Ușor de preparat, vei avea nevoie de:

  • Lapte integral – dacă nu consumi în mod uzual acest aliment, îl poți înlocui cu lapte vegetal (soia, ovăz, cocos, orez);
  • Lapte condensat;
  • Ciocolată neagră sau cu lapte, în funcție de preferințe și gust;
  • Extract de vanilie;
  • Scorțișoară;
  • Bezele.

Într-un vas încăpător, amestecă laptele integral/vegetal, cel condensat, ciocolata tăiată în bucăți mici, extractul de vanilie și scorțișoară, până când compoziția s-a topit complet și preparatul ajunge la consistența dorită. Mai departe, toarnă conținutul într-o cană colorată și decorează cu bezele din belșug. Desigur, ai libertatea să adaptezi rețeta conform dorințelor – rade ciocolată albă pe deasupra, adaugă nucă de cocos, alune sau migdale. 

Chai Eggnog

Originar din India, chai este un tip de ceai care iese în evidență prin combinația înțepătoare de cardamom, scorțișoară, ghimbir, anason stelat și cuișoare. Ei bine, cu ingredientele potrivite, acest amestec exotic poate deveni băutura ta preferată din această iarnă, mai ales dacă preferi un gust dominant de vanilie. Astfel, într-o cratiță mare pune lapte de cocos, lapte de migdale, gălbenușuri de ou, scorțișoară și un vârf de sare. Timp de un minut, amestecă ingredientele rapid, apoi încălzește amestecul la foc mediu. În momentul în care ajunge în punctul de a fierbe, scade intensitatea focului, adaugă plicurile de chai și lasă-l la încălzit pentru trei minute. La final, înlătură plicurile și asezonează preparatul cu vanilie, sirop de arțar și whisky sau bourbon după gust. 

Chai Tea Latte

Dacă vrei să înlocuiești cafeaua de dimineață, atunci Chai Tea Latte îți aduce tot ce ai nevoie. Principalul ingredient al băuturii este ceaiul negru, care deține un conținut bogat de cofeină, antioxidanți și aminoacizi, substanțe benefice pentru sănătatea întregului organism. În esență, pe lângă ceaiul negru vei mai avea nevoie de lapte (integral sau vegetal), scorțișoară, cuișoare, cardamom și zahăr brun.

Gingerbread Hot Cocoa

Perfectă pentru sărbători, ciocolata caldă cu gust intens de scorțișoară se pregătește atât de repede, încât o vei prepara de fiecare dată când vei primi vizita unui prieten apropiat. Având nevoie doar de cacao, lapte, sirop de arțar, ghimbir și, desigur, scorțișoară, vei reuși să-ți impresionezi musafirii într-un timp record.

Cu alte cuvinte, nu ai nevoie de un coș plin de ingrediente complicate pentru a prepara o băutură senzațională, în ton cu vremea de afară și anotimpul în care ne aflăm. Din contră, savurează o cană de ciocolată sau un ceai aromat, realizat în doar câteva minute.

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Beko.ro