Un doctor cu cancer în stadiu terminal a aflat că mai are de trăit între două și șase luni, dar spune că nu a fost niciodată mai fericit. Daniel Bockmann, un bărbat din Texas, se luptă cu cancerul de colon din 2021. Acum, maladia s-a răspândit și la plămâni, ficat și pancreas.

Daniel le-a spus celor de la Daily Mail că, în ciuda perspectivei sumbre, este copleșit de sprijinul apropiaților și este „mai însetat de viață” ca oricând.

Medicul a primit direct diagnosticul de cancer în stadiul 4

Medicul care a aflat că mai are doar 6 luni de trăit. Foto: FacebookSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

„Nu m-am simțit niciodată complet ca persoană. A existat mereu un gând că nu sunt un om realizat pe deplin. Acum știu cine sunt și de ce sunt aici. E mult mai bine decât mi-aș fi putut imagina”, a declarat medicul.

În 2020, Bockmann a început să aibă ușoare probleme gastrointestinale. S-a gândit că este deshidratat sau că nu consuma destule fibre. A adăugat mai multe în dieta lui, dar cu trecerea lunilor, simptomele lui s-au înrăutățit.

„Ajunsesem să simt durere continuă. Simțeam că stau pe o minge de golf. (…) Apoi am început să am sânge în scaune și atunci am realizat că ar putea fi mai mult decât mă gândeam”, a adăugat bolnavul. Pentru că pandemia era la apogeu, nu a putut face o colonoscopie atât de repede pe cât și-ar fi dorit. A făcut investigația câteva luni mai târziu, iar doctorița care l-a consultat i-a spus că a găsit o masă suspectă. „M-am mirat că nu m-a surprins. Pentru că simptomele mele deveniseră atât de rele, am bănuit că poate fi cancer. Nu a fost șocul ăe care credeam că-l voi avea”.

Operații, tratamente și minus 20 de kilograme

A început imediat 30 de runde de chimioterapie și radioterapie, a trecut printr-o operație la ficat, în urma căreia i-a fost îndepărtată o treime din organ, dar și printr-o intervenție la colon. Tumorile au început să se micșoreze, dar la un moment dat, ceea ce trebuia să fie o spitalizare de două zile s-a transformat într-una de trei luni. Avea un blocaj și la intestinul subțire. A trecut pe o dietă lichidă și a pierdut peste 20 de kilograme.

„Nu mai puteam să merg, mușchii se atrofiaseră. Nu mai puteam să fac duș. În tot acest timp cred că m-am spălat pe dinți de cinci ori. Să mă spăl pe dinți într-o zi era o mare realizare. În mod normal sunt o persoană foarte activă, iar asta era ceva complet nou pentru mine”.

„Sunt mai însetat de viață ca oricând”

Acum, însă, deși a săpat de tumoarea colorectală, le mai are pe cele de la pancreas, plămâni și ficat. În ciuda prognosticului pesimist al doctorilor săi, Bockman spune că e mai fericit ca oricând pentru că a învățat să guste cu adevărat din ce înseamnă a trăi. „Sunt mai entuziasmat și mai însetat de viață ca oricând. Acesta a fost un efect secundar nesperat și minunat. Îți realiniază prioritățile. Nu-mi mai pasă de micile meschinării și de toate distragerile pe care le acumulăm. Se desprinde pur și simplu tot zgomotul și te lasă cu lucrurile pure, brute, care contează în viață. Sunt doar incredibil de recunoscător. Sunt mai fericit decât am fost vreodată în viața mea. Poate suna banal, dar bogăția din viața mea e la cote maxime”.

Daniel a început să-și documenteze ultimele luni de viață într-o serie pe YouTube. Vrea să facă asta pentru a-și ține familia și prietenii la curent. Această inițiativă a lui i-a adus mult sprijin și din partea necunoscuților. Medicul nu se dă bătut, însă, și vrea să încerce orice este posibil să-i prelungească viața. „Pe de-o parte, nimeni nu știe când va muri. Aș putea să-mi vând cabinetul și să călătoresc prin Europa. Aș putea să-mi duc la limită cardul de credit, să-mi vând toate bunurile. Dar dacă nu mor? Atunci sunt falit și nu mai am nici afacere. Planul meu e să nu mor, așa că trebuie să mă comport ca atare. O iau pas cu pas. Planul meu e să fiu aici până la 100 de ani. Nu renunț”, a adăugat medicul devenit pacient.

Citește și: Rona Hartner susține că a învins cancerul din nou, deși se afla în stadiul patru cu metastaze: ”Medicii au găsit un remediu-miracol. E o minune mare de tot!”

Citește și: Trei femei din aceeași familie, diagnosticate cu cancer în decurs de 8 luni. „Am fost alături una de cealaltă în zilele dificile”