Mihaela s-a născut în România și de 20 de ani e în Italia. Era în clasa a opta când s-a mutat cu familia, iar la 18 ani își lua primul loc de muncă.

„Am decis să-mi schimb viața în 2020, în perioada de izolare. Am vrut să am o muncă doar a mea”, a spus fosta muncitoare, astăzi antreprenoare. Mihaela Dinică lucra într-o fabrică, dar acum crește găini în Monteriggioni, un oraș de 10.000 de locuitori din provincia Siena. Și-a dat demisia de la job, a riscat și și-a investit toate economiile în visul ei.

Românca și-a investit toate economiile și a început o afacere în pandemie

Imagine de la ferma româncei din Italia. Foto: Facebook Azienda Agricola La LimonaiaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Totul a început după ce a izbucnit pandemia de Covid-19. „Am început munca de îndată ce s-a încheiat lockdown-ul. Am cumpărat animale și echipament. Am fost ajutată doar de familia mea”. De altfel, Mihaela se consideră o norocoasă, întrucât familia a susținut-o mereu. Spre deosebire de stat, spune ea, care „nu m-a ajutat în vreun fel până acum”. „Ajutoarele ajung doar la companiile mari. Cei mici trebuie să-și suflece mânecile și să facă totul singuri”, a mai spus Dinică pentru ilfattoquotidiano.it.

Ferma româncei are astăzi o suprafață de 10 hectare și peste 300 de animale, dintre care 200 de găini, doi măgari, un cal, rațe, prepelițe, păuni și alpaca. Producția include ouă, verdeață și legume de sezon. Ziua de muncă începe cu îngrijirea animalelor: le hrănește și le face curățenie, dar se bucură și de compania lor. Să muncească printre animale i se pare un lucru superb.

Mihaela crește o rasă specială de găini, de la care ia ouă albastre

Imagine de la ferma româncei din Italia. Foto: Facebook Azienda Agricola La Limonaia
Imagine de la ferma româncei din Italia. Foto: Facebook Azienda Agricola La Limonaia

Printre rasele de găini crescute de Mihaela pe dealurile toscane se numără și Araucana, originară din Chile, ale cărei ouă sunt albastre. Femeia le-a descoperit pe internet și s-a dus personal să facă rost de câteva exemplare pentru a începe reproducerea lor.

Este singura care are această rasă în toată regiunea ei. Ouăle albastre ale acestor găini conțin mai multe proteine decât cele obișnuite și, „pe lângă faptul că sunt mai gustoase, au și un conținut scăzut de colesterol”, a mai explicat Dinică. Ouăle albastre de la ferma româncei au intrat și în meniurile unor restaurante locale.

În 2022, ferma Mihaelei a primit Oscarul Verde, un premiu oferit pentru spiritul de adaptare a noii generații de fermieri în era post-Covid și valorificarea produselor locale.

Pe toți cei care vor să se apuce de afaceri agroturistice, românca îi sfătuiește să-și suflece mânecile și să se apuce de treabă. „Sper să fiu un exemplu pentru mulți, în special pentru femei. Sunt convinsă că în următorii ani vom reveni la lucratul pământului ca pe vremuri. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult”, a mai declarat Mihaela.

Pentru viitor, își propune să înceapă o rețea de colaborare cu fermierii din zonă, dar și să aibă mai multe animale și să dezvolte un proiect educațional, care să implice școli și instituții din zonă.

Citește și: O vacanță în Italia i-a schimbat viața. O româncă a găsit succesul și iubirea departe de casă și și-a construit o super afacere

Citește și: Are 11 ani și nu va trebui să mai muncească o zi în viața ei. Ea e fetița milionară care a fondat o afacere care i-a adus și 200.000 de dolari într-o lună

Citește și: Totul despre blonda superbă din România care vrea să fie primar în Las Vegas. Irina Hansen are trei copii și îi crește singură