Barbara-Ann Mackay, în vârstă de 43 de ani, sora ei, Sarah (47 de ani), și mătușa lor, Audrey (56 de ani), au primit același diagnostic de cancer mamar, între lunile martie și noiembrie ale aceluiași an.

Barbara, care este mama a doi copii și lucrează ca profesoară, spune că ea, sora și mătușa nu ar fi putut trece peste această mare încercare dacă nu și-ar fi fost aproape una alteia. Din fericire, toate s-au vindecat și și-au găsit un nou scop în viață. Cele trei strâng bani și fac educație cu privire la boala care de multe ori se dovedește a fi nemiloasă.

Două surori și mătușa lor, diagnosticate cu cancer în 8 luni. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Opt luni de coșmar pentru întreaga familie și tratamente dure

Barbara, care a fost diagnosticată în luna august, a povestit: „Suntem o familie unită și întotdeauna ne-am sprijinit unii pe ceilalți. Ar fi fost mult mai dificil să trec prin asta de una singură. Tratamentele noastre au fost foarte diferite, dar am fost alături una de cealaltă în zilele dificile. Dacă ai o zi grea, e frumos să știi că cineva e acolo. Eram tânără când am început chimioterapia, dar lângă mine, uneori, era o fată de 21 de ani. Fiecare își știe corpul, așa că dacă simți că ceva nu e în regulă, mergi la medic și verifică”.

Mătușa ei a fost prima care a aflat că suferă de cancer mamar, în luna martie, după ce a descoperit o gâlmă la unul dintre sâni. Atunci, Barbara s-a decis să meargă și ea la control, știind că, în urmă cu ceva ani, i se spusese că are un nodul, dar că nu este periculos. Din păcate, a descoperit că se transformase în cancer.

Una dintre surori, afectată mai tare de cancerul la sân

Trei luni mai târziu, sora Barbarei, Sarah-Jane, a simțit un nodul la sân, în timp ce stătea întinsă în pat. Ea a avut, de altfel, două tipuri diferite de cancer și a schimbat mai multe tratamente. La un moment dat, boala aproape a doborât-o. A ajuns la terapie intensivă, după ce a intrat în insuficiență respiratorie.

Toate cele trei femei au făcut chimioterapie și, atunci când puteau, mergeau una cu cealaltă la tratament.

„După ce ești diagnosticat, ești ‘bombardat’ de cei din jurul tău. Eu nu am plâns timp de 10 săptămâni. Am făcut operația, dar când mi s-a spus că trebuie să încep chimioterapia, totul m-a lovit dintr-odată”, a mai spus Barbara.

„Toate am făcut chimioterapie și dublă mastectomie, dar acum suntem bine”, a mai declarat femeia, conform Daily Mail.

Citește și: Linda Evangelista, despre durerea secretă din ultimii 5 ani. A fost diagnosticată cu cancer la sân de două ori: „Nu mor din asta!”

Citește și: Cum se simte soția lui Iosif Rotariu după operația de cancer: „Vă dați seama că nu îi este deloc ușor. Este la a cincea ședință de chimioterapie”

Citește și: Dolph Lundgren, anunț șocant: cancerul s-a răspândit la plămâni, stomac și coloană. De 8 ani luptă cu boala, în secret