„Nu știu dacă dragostea la tinerețe e puternică, dar am observat că, la bătrânețe, este mai aprigă. Și e mare lucru în viață să ai alături pe cineva despre care, pe măsură ce trec anii, să îți dai seama că a fost alegerea potrivită.

Când ești tânăr, visezi, trăiești fiecare zi cu forța și entuziasmul vârstei. Apoi, vin copiii, responsabilitățile… Dar nu simți greul, căci omul de lângă tine te completează. Sunteți un tot și viața vă surâde. Dacă știi să prețuiești clipa, poate că nu poți avea tot, dar poți avea câte puțin din de toate. Eu niciodată nu mi-am dorit mai mult decât mi-a fost hărăzit.

Căci știu că sufletul rămâne așa cum îl păstrezi, în ciuda trecerii anilor. Dacă-ți dorești cu adevărat să atingi un țel, găsești, până la urmă, calea. Eu am găsit acea cale și numele ei este Nelu. Știu doar că Dumnezeu a creat o pereche pentru fiecare, iar perechea mea este el. Nu ai cum să reușești în nimic, dacă nu ai o sursă de energie, o lumină care să îți călăuzească drumul. Trebuie să ai credință în Dumnezeu și cu siguranță îți dai seama că nimic nu este întâmplător.

Iubirea trebuie arătată

Cei sortiți unul altuia pornesc împreună la drum, fără să știe ce va urma și nici că se vor iubi mereu. Și asta pentru că să iubești nu înseamnă să faci declarații în fiecare zi, ci să știi când să întinzi o mână de ajutor chiar și atunci când cel de lângă tine nu îndrăznește să o ceară. Nu sunt o fire romantică, dar mă simt binecuvântată și nu încetez să-I port recunoștință bunului Dumnezeu pentru că mi-a oferit un asemenea om. Când l-am prezentat familiei, mai ales tatei Ionel, toți l-au primit cu brațele deschise. Era mare lucru să accepte tata pe cineva din prima.

Nici măcar din complezență nu ar fi făcut-o. Tata a vrut mereu ce e mai bun pentru mine. Ceea ce s-a și materializat. Atunci, demult, nu știam de compatibilități, zodii, dar potrivirea a venit prin voința divină. Nelu este și rămâne pentru totdeauna dragostea mea cea mare. Nu sunt doar vorbe mari, menite să gâdile orgoliul masculin, ci ceea ce simt eu cu adevărat.

Chiar dacă el mă tachinează când îi spun ce simt cu întrebarea “ai nevoie de ceva?”. Nelu este darul meu neprețuit, care mi-a dăruit comoara noastră, pe fiica Ioana. Fără el, existența mea ar fi fost cea a unui om obișnuit și nu aș fi putut realiza nimic din ceea ce avem azi. La mulți ani, Nelu!”

Această scrisoare ne-a fost trimisă pe adresa redacției de Cristina Ilie și a fost publicată în revista Libertate pentru Femei, în primul număr din luna ianuarie 2022. Foto: Profimedia

Citește și: Trei femei din aceeași familie, diagnosticate cu cancer în decurs de 8 luni. „Am fost alături una de cealaltă în zilele dificile”

Citește și: Poveste de viață: Pentru mama mea, mi-am sacrificat tinereţea