Familia Lilei Moorfoot a făcut eforturi supraomenești pentru a-i plăti tratamentele, scrie Daily Mail. Nu mai puțin de 200.000 de dolari s-au cheltuit până acum pentru ca fetiței să-i fie diminuată suferința. Afecțiunea nu are însă niciun leac.

@speroclinic No allodynia calls for celebration!! 🧡🎊🎉 #allodynia #crps #pots #eds #fibro #amps #fnd #spero #speroclinic #fyp #viral #hope #remissionispossible #fighter #fayetteville #arkansas #fayettevillearkansas ♬ Coastline - Hollow Coves

Visul ei de a deveni gimnastă a fost ruinat

Copila își dorea să devină gimnastă, dar în ultimii doi ani a suferit mai multe fracturi la unul dintre picioare. Pe lângă asta, a aflat că suferă de CRPS-sindromul dureros regional complex, un fenomen care poate urma, după un timp, după unele traumatisme, fracturi, arsuri, degerături, inflamații sau operații.

CRPS este o afecțiune neurologică rară, supranumită și „boala sinucigașă”, pentru că provoacă dureri cronice îngrozitoare, evaluată mai rău decât nașterea fără medicamente.

Într-o postare pe GoFundMe, unde se încearcă strângerea de bani pentru a ajuta familia Moorfoot să facă față cheltuielilor medicale, un prieten a descris efectul devastator pe care CRPS îl are asupra vieții Lilei.

Viața fetiței care suferă de cea mai dureroasă boală din lume s-a schimbat radical

„Lila a trecut de la a fi o mică gimnastă strălucitoare, plină de viață, activă și atletică, la a trăi în cea mai paralizantă și severă durere, 24 de ore din 24. Este incapabilă să se atingă, să se miște, să se ridice sau să meargă fără a avea dureri chinuitoare. A dormit luni întregi la picioarele patului părinților ei, incapabilă să poartă șosete, haine sau să-și pună măcar un cearșaf peste piciorul în care simte dureri tăioase. În cele mai rele cazuri, chiar și cea mai mică mișcare, atingere, adiere de vânt sau o denivelare pe șosea ar putea provoca cea mai insuportabilă durere. Piciorul îi devine vinețiu și rece ca gheața”, a transmis prietenul de familie pe pagina de strângeri de fonduri.

Fetița care suferă de o boală care îi dă dureri teribile. Foto: Instagram Stacey MoorfootSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Chin fizic pentru micuța Lila, durere sufletească pentru părinți

De cum a fost diagnosticată, copila a început să facă recuperare acasă, în Melbourne, Australia. După 17 luni de chin, a început să facă progrese și a reușit să facă pași cu ajutorul cârjelor. De câteva luni, întreaga familie s-a mutat în SUA, în căutarea unui tratament mai eficient. Lila Moorfoot a ajuns la singura clinică din lume care încearcă să trateze CRPS-ul prin terapie noninvazivă, spre deosebire de celelalte locuri care se concentrează pe gestionarea durerii. Lila leșină și de 30 de ori pe zi din cauza durerii.

Pentru părinții ei este de-a dreptul devastator să o vadă pe fiica lor trecând printr-o asemenea experiență îngrozitoare. Deși fac toate eforturile pentru a o ajuta, se simt fără speranță. Cu toate acestea, micuța Lila rămâne optimistă, e curajoasă și are planuri pe care vrea să le ducă la îndeplinire.

Citește și: Trei femei din aceeași familie, diagnosticate cu cancer în decurs de 8 luni. „Am fost alături una de cealaltă în zilele dificile”

Citește și: Corina Dănilă s-a ales cu o afecțiune gravă pe fond emoțional: ”Din respect pentru publicul spectator şi telespectator, folosesc machiaj şi pe faţă şi pe mâini”