Britanica Rachel Ingram are 26 de ani, dar problemele de care suferă au îmbătrânit-o cât pentru o viață. Trăiește în agonie și nu ar putea supraviețui fără cele 230 de pastile pe care le ia zilnic, inclusiv antibiotice. Acestea îi potolesc durerea doar atât cât să poată coborî din pat și previn apariția altor infecții.

Totul a început când Rachel trebuia să o nască pe Isla, acum în vârstă de cinci ani. ”Viața era minunată! Eram o mamă tânără, însărcinată din nou și îndrăgostită de partenerul meu și de băiețelul nostru Harvey, care acum are șapte ani”, povestea ea pentru Daily Mail.

”Abia ne cumpărasem o casă, amândoi ne iubeam joburi și munceam din greu”, mai spune ea.

Începutul iadului

A venit momentul nașterii, însă contracțiile s-au oprit de la sine, așa că a trebuit făcută o cezariană de urgență. ”Din ziua în care am născut, am avut probleme în a urina”, explică Rachel, originară din Kent.

”Am început să fac infecții urinare, multe dureri în josul abdomenului și nu mai simțeam când vezica se umplea”, povestește Rachel.

Însă într-o zi a crezut că moare de durere. Era la toaletă și a început să urle de durere. ”Două ore am țipat, în agonie, încercând să urinez. Era ca și cum nășteam”, își amintește ea. În plus, burta ajunsese atât de mare, de parcă ar fi fost gravidă în șase luni.

Mama ei a fost cea care a dus-o la Urgențe. Acolo, însă, medicii i-au spus că e perfect sănătoasă și că are doar o infecție a tractului urinar. Murea de durere, însă nimănui nu părea să-i pese.

Medicii au găsit peste doi litri de urină în vezică

La insistențele mamei ei, i s-a făcut o ecografie și surpriză: ”îngroziți, au găsit peste 2 litri în vezica mea”, mai povestește Rachel.

A fost dusă imediat la alt spital, unde a fost operată în aceeași zi. Însă simptomele lui Rachel nu au dispărut. La fel ca atunci, nici acum, la cinci ani distanță, nu poate urina, are infecții urinare persistente, spasme extrem de dureroase și o durere constantă.

Starea ei s-a înrăutățit atât de mult, încât de două ori a făcut septicemie în ultimul an și jumătate.

Nu poate urina ca un om normal, are atașată o sondă la un tub care îi iese din stomac. Boala de care suferă face și ca în mod constant să apară pietre la rinichi – nu o dată a leșinat de durere din cauza lor.

”I-am spus soțului să mă părăsească de nenumărate ori, pentru că i-ar fi mai bine cu altcineva”

Nici nu s-a mai pus problema să mai meargă la muncă, iar soțul ei a trebuit să muncească doar jumătate de normă, pentru a putea duce copiii la școală. ”A fost foarte greu pentru relația noastră, pentru că aveam dureri non-stop, ori eram în spital, ori sedată de medicamente.

I-am spus să mă părăsească de nenumărate ori, pentru că i-ar fi mai bine cu altcineva”, mărturisește cu durere Rachel. ”Însă îmi spune că nu pleacă, că e cu mine pentru că vrea să fie cu mine”, mai povestește Rachel.

”Acum trebuie să țină toată casa, să aibă grijă de familie și să meargă și la muncă. E greu pentru el și mă simt vinovată pentru asta. Mă simt prost, ca și cum aș fi leneșă, pentru că stau acasă și nu fac nimic în afară să iau calmante”.

În prezent, tânăra așteaptă o operație, o intervenție numită Mitrofanoff, și speră că acest coșmar se va termina. ”Operația ar trebui să-mi reducă durerile și frecvența infecțiilor și să-mi redea viața. Însă gândul de a face o operație majoră, care îmi va schimba viața, cât timp am doi copii mici e terifiant”, mai spune Rachel. Chiar și pentru această intervenție trebuie să aștepte 12 luni. Și asta pentru că mulți medici refuză să recunoască această boală, spunând că totul e în capul ei.

Sindromul Fowler a fost descris prima oară în 1985 ca fiind o cauză a retenției urinare în cazul femeilor tinere. Jumătate dintre femeile care suferă de această boală au și ovare polichistice.

Vezi și O cunoscută cântareață face destăinuiri dureroase: „Sufăr de această boală ciudată și incurabilă care pare că vine de pe altă planetă”

Citește și: