Stephanie a fost un adevărat pilon al comunității, spun apropiații ei. Aceasta a și creat o organizație caritabilă pentru a crește gradul de conștientizare a afecțiunii sale rare, sindromul Ehlers-Danlos. Din păcate, tânăra a pierdut recent lupta pentru viață.

Un medic i-a spus că simptomele bolii sunt doar în mintea ei

Aston a purtat o luptă publică cu oficialii din domeniul sănătății din Auckland, pe care i-a acuzat că i-au diagnosticat greșit boala. Inițial, acesteia i s-a spus că suferă de o problemă de sănătate mintală, scrie Insider.

Un medic a diagnosticat-o cu tulburare fictivă sau sindromul Munchhausen, în 2016. Este vorba despre o afecțiune gravă de sănătate mintală în care o persoană crede că este bolnavă, deși nu are nimic. Mai mult, chiar își produce simptome fizice. Doctorul respectiv a acuzat-o că își imaginează semnele de boală. Mai mult, a fost bănuită că își făcea rău singură, că avea tulburări de alimentație și că-și simula febra, crizele de tuse și leșinul. Conform Daily Mail, Steph a fost plasată chiar și sub supraveghere psihiatrică. Femeia a crezut mereu că diagnosticarea greșită a avut un efect negativ asupra îngrijirii și a tratamentului ei.

Ulterior, trei specialiști au diagnosticat-o pe Stephanie cu Ehlers-Danlos, un sindrom genetic care slăbește țesutul conjunctiv responsabil de susținerea vaselor de sânge, a oaselor, a pielii și a altor organe. Este menționată și ca o „boală invizibilă”, deoarece pacienții pot părea sănătoși, în ciuda simptomelor chinuitoare. Acestea includ: migrene severe, învinețirea rapidă, dureri abdominale, dislocarea articulațiilor, stări de leșin sau o frecvență cardiacă anormal de rapidă.

Citește și: Trei femei din aceeași familie, diagnosticate cu cancer în decurs de 8 luni. „Am fost alături una de cealaltă în zilele dificile”

Citește și: A murit după ce a băut 2 litri de apă în 20 de minute. Modul bizar în care s-a stins o femeie de 35 de ani

Citește și: A ținut o dietă care i-a fost fatală. A murit la 39 de ani, departe de casă. Ce alimente mânca celebra „influenceriță”