„Clipe, experiențe, amintiri, bucurii, toate fac parte din viață. Nu există anumite ingrediente pentru rețeta perfectă care să dea naștere unei prietenii, căci aceasta este, cel puțin pentru mine, un dar divin, un sentiment care crește în suflet printr-un liant comun.

„Prietena mea este asemenea unei balanțe, care ține în echilibru perfect bunătatea”

Primele zile de practică în domeniul sănătății au fost pentru mine încărcate cu un amalgam de sentimente. Aveam sufletul plin de entuziasm, de optimism, de curiozitatea descoperirii ineditului, de emoții nemăsurate. Ei bine, în această perioadă am cunoscut-o și pe prietena mea, împreună cu care am descoperit din tainele lucrului în laboratorul farmaceutic.

Se spune că omul sfințește locul și e perfect adevărat. De aceea mă și simt norocoasă că am dobândit o asemenea prietenă bună, care îmi este alături și azi. Cred cu tărie că traiectoria destinului ne poate îndruma către oameni deosebiți. Relațiile de colegialitate se pot destrăma, uita, cu timpul. Însă prietenul adevărat rămâne același om de calitate, care te-a determinat să-l îndrăgești de la prima vedere.

Prietena mea este asemenea unei balanțe, care ține în echilibru perfect bunătatea, seninătatea, înțelepciunea, omenia, blândețea, stabilitatea. Ne cunoaștem de 8 ani și de-a lungul timpului am realizat că mâinile care ajută sunt mai sfinte decat gurile care se roagă. Ne-am fost alături, atât la bine, cât și la necaz. Iar la temelia prieteniei noastre stau amintirile create în această perioadă, dar și punțile ce au unit sufletele noastre.

Prietenia ne ușurează viața

Prietenia contribuie la cunoașterea eului interior. Ne ajută să realizăm cât de important este să avem pe cineva care ne înțelege. Căci, cu ajutorul unei persoane dragi sufletului nostru putem gestiona stresul mai ușor. Suntem fericiți petrecându-ne timpul liber alături de ei. Dar cel mai important este a avea parte de o prietenie solidă în viață înseamnă să ne și menținem în stare optimă sănătatea minții, ajutându-ne să facem alegeri mai bune, mai corecte.

Consider că viața ar fi mai săracă în trăiri fără persoane dragi în preajmă. Iar prietena mea mi-a demonstrat, cu sinceritate și sprijin necondiționat, că „Prietenul la nevoie se cunoaște.”, încurajându-mă, fiindu-mi alături în orice moment. De aceea îi mulțumesc și întăresc ideea de a fi risipitori în privința iubirii.”

Această scrisoare ne-a fost trimisă pe adresa redacției de Mădălina Munteanu, din Galați și a fost publicată în revista Libertate pentru femei, în ianuarie 2022. Foto: Profimedia

Citește și: Trei femei din aceeași familie, diagnosticate cu cancer în decurs de 8 luni. „Am fost alături una de cealaltă în zilele dificile”

Citește și: Poveste de viață: Pentru mama mea, mi-am sacrificat tinereţea