În timpul unei vacanțe cu soțul și copiii, într-o zonă superbă din apropierea unui lac, Ashley Summers a început să acuze stări de rău. Spunea că este deshidratată și că simte că nu poate bea destulă apă pentru a-i trece senzațiile neplăcute. Tânăra a început să consume apă într-un ritm accelerat și a băut în doar 20 de minute cantitatea necesară unei zile întregi.

A băut doi litri de apă în 20 de minute

„A băut patru sticlă cu apă în 20 de minute. O sticlă medie de apă are aproape 500 ml, așa că a băut aproape doi litri în 20 de minute. Atât ar trebui să consumi într-o zi întreagă”, a spus fratele ei, Devon.

După ce s-a întors din călătorie, tânăra a leșinat în garaj. A ajuns de urgență la spital, cu un edem cerebral pe care medicii nu și-l puteau explica și căruia nu-i găseau rezolvare. Edemul este o afecțiune care presupune „umflarea” creierului. În interiorul acestuia, volumul lichidelor se mărește foarte mult, ceea ce poate duce la o presiune intracraniană crescută și la reducerea fluxului sangvin spre creier.

„Sora noastră, Holly, m-a sunat și era complet devastată. ‘Ashley e în spital. Are creierul umflat și nu se știe ce a cauzat asta, așa că nu au idee cum pot rezolva. Lucrurile nu arată bine'”, a mai povestit fratele victimei. Starea femeii, care lucra la o grădiniță, nu s-a ameliorat. Nu a ieșit din comă și s-a stins rapid. Medicii au spus familiei că Ashley a murit din cauza intoxicației cu apă, scrie Daily Mail.

A murit pentru că a băut prea multă apă într-un timp scurt

O femeie de 35 de ani a murit intoxicată cu apă. Foto: Facebook Ashley SummersSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

„A fost un șoc pentru toți. Când au început să amintească despre intoxicație cu apă… Nici nu știam că există așa ceva”, a spus fratele tinerei. 

Intoxicația cu apă apare când se consumă prea multă apă într-o scurtă perioadă de timp sau dacă rinichii rețin prea multă apă din cauza problemelor de sănătate deja existente. Simptomele includ stare generală de rău, crampe musculare, greață și dureri de cap.

Pentru că era înscrisă pe lista donatorilor de organe, Ashley a salvat cinci vieți după moartea sa, notează și New York Post.

Prietenii femeii intoxicate cu apă au organizat o strângere de fonduri pentru familie

Allyson, una dintre prietenele lui Ashley, a organizat o tombolă caritabilă pentru familia Summers, pe care a răspândit-o pe mai multe grupuri de Facebook.

„Ashley a fost una dintre cele mai bune prietene ale mele din ultimii 17 ani. Era soția lui Cody și mama a două fetițe frumoase, Brooklyn, de opt ani, și Brynlee, de trei ani. Ashley iubea să petreacă timpul cu familia și prietenii. Avea cei mai frumoși ochi și cele mai mari gropiți când zâmbea. Iubea copiii și și-a devotat ultimii ani din viață lucrând la o grădiniță. În 6 iulie, Ashley a murit subit și complet neașteptat din cauza intoxicației cu apă. Din păcate, nu avea asigurare de viață. Deși nicio sumă o o va putea aduce înapoi, putem încerca să-l ajutăm pe Cody să-și crească cele două fete”, a transmis prietena lui Ashley Summers.

Ce este intoxicația cu apă

Intoxicația cu apă se mai numește hiponatremie și poate deveni mortală atunci când nivelul de sodiu din corp scade extrem de mult. Când consumi cantități foarte mari de apă, într-un timp foarte scurt, nivelul sodiului și al electroliților din corp scade. Rinichii nu mai pot face față cantității de lichid, astfel că apa ajunge în sânge și mai departe direct în celule, determinând umflarea acestora. Atunci când celulele celulele creierului ajung să se umfle starea pacientului devine foarte gravă și poate duce rapidd la deces.

Citește și: De povestit și strănepoților! O mamă și fiica ei au rămas gravide în aceeași perioadă și au născut la două săptămâni distanță: „Nebunesc, dar minunat”

Citește și: A dormit cinci ore la soare, iar când s-a trezit, nici sora ei nu a mai recunoscut-o. Ce a pățit o fată în vacanță