Mihaela este o femeie de poveste, greu încercată de viață, care a luptat ani în șir să-și vadă dorința înfăptuită. În Mihaela există o forță aproape supranaturală de reziliență, de perseverență și credință în medici și medicină. Este un exemplu de om care a luat-o de la capat din nou și din nou, și din nou și a ținut-o așa ani de zile.

De unde poate să aibă o mamă putere să meargă mai departe și să o ia de la capăt, după fiecare pierdere?

La o primă vedere, este o femeie normală, cu o viață normală, o femei a cărei viață sigur a fost normală. Dar vorba din popor cum că aparențele înșeală e cât se poate de validă, mai ales în cazul Mihaelei.

Azi zâmbește și o face cu tot sufletul. Dar până în 2022, pe chipul ei zâmbetul apărea doar ca o formă de autoapărare față de curiozitățile celor din jur.

În spatele zambetului pe care azi îl poartă pe chip, se ascund ani de suferință trăită în taină.

A trecut peste traume despre care doar ea și soțul ei știu, an după an, iar asta este cea mai fermă dovadă de putere.

Visul Mihaelei a fost să fie mamă. Nu și-a dorit nimic pe lumea asta în afaraă de un copil. Și a încercat să rămână însărcinată. A și rămas, dar din nefericire o serie de probleme medicale au făcut ca sarcinile Mihaelei să se oprească din evoluție. O dată, de două ori… de atâtea ori încât la un moment dat a crezut că aceea este sentința pentru ea. A umblat la zeci de medici, a făcut sute de analize și investigații, dar nimeni nu a reușit să stabilească un diagnostic clar pentru suferința ei. Din pricina unor modificări cromozomiale, orice încercare a Mihaelei de a aduce pe lume un copil avea șanse extrem de mici de reușită.

Dar ce faci cand nu mai poti să speri? Mai speri un pic. Cel puțin asta crede Mihaela, iar acest mod de a gândi și de a trăi a adus-o azi în postura mult visată. Acesta este povestea Mihaelei, o tânără a cărui vis suprem a fost să devină mamă. 

A continuat să spere și să caute soluții chiar și atunci când totul părea sortit eșecului

Lipsa unui diagnostic clar ar fi putut pune capăt dorinței Mihaelei de a avea un copil. Ani de zile s-a luptat prin spitale, clinici, a făcut sute de investigații medicale de toate felurile, a mers la medici inclusiv în afara țării, totul cu speranța ca va avea și ea un copil. Cum în România nu a reușit să dea de cap problemei cu care se confrunta, s-a gândit că poate în afara țării are mai multe șanse să găsească soluția salvatoare.

A pierdut enorm, a suferit enorm, dar nu s-a dat bătută. De la analize medicale dintre cele mai complexe, la teste genetice, nimeni nu a reușit să dea de cap problemei ei medicale care o împiedică să ducă o sarcină la termen.

Destinul nu i-a netezit calea spre îndeplinirea visului. Din contră. După 5 ani în care nimeni nu i-ar mai fi dat vreo șansă să devină mamă, pentru că pierduse deja mai multe sarcini, dar și un copil, pe fondul investigațiilor medicale care nu aveau rezultate îmbucurătoare, visul Mihaelei a început să prindă contur. A rămas, din nou, însărcinată. 

Toata viata ei din ultimiii 5 ani a fost o luptă continuă. A trecut peste pierderi de sarcini, peste pierderea unui copil născut, devenit înger. A trecut peste spaima că ar putea oricând să piardă și sarcina cu Sofie. Toate momentele au fost grele, iar de multe ori acestea s-au lăsat cu rezultate descurajante, cu dispute și opinii diferite între medici, cu analize peste analize.

Întâlnirea cu un medic extraordinar care a făcut posibil ca Mihaela să ducă la termen o sarcină și să aibă un copil sănatos

Doctorul Hadi Rahimian, un deschizător de drumuri în medicina materno-fetală și în intervențiile intrauterine din România, i-a schimbat viața Mihaelei. Întâlnirea cu domnul doctor i-a redat speranța și a ridicat-o de la pământ.


Având istoricul medical care până atunci a împiedicat-o să își trăiască visul, Mihaela s-a bucurat de sprijinul și încurajările primite din partea medicului ei de suflet, dr. Hadi Rahimian, cel care i-a fost alături pe parcursul sarcinii.

Speranță unei noi vieți s-a (re)născut odată cu Mihaela la Spitalul Băneasa

Sofie si-a facut apariția cu un intreg alai de zambete. Când nimeni nu mai credea că e posibil ca Mihaela să aibă un copil, singura care și-a păstrat speranța a fost chiar Mihaela, cea care si-a imaginat-o pe Sofie de mii de ori în minte și-n suflet. 

Poate că a fost instinct, poate că a fost credința pe care și-a pus-o în medicină, poate că a fost starea continuă de căutare a unei soluții, poate întâlnirea cu un medic care a crezut că problema ei se poate trata. De fapt, toate acestea la un loc au făcut ca Mihaela să aibă copilul mult visat.

Sofie a venit pe lume în plina pandemie, la Spitalul Băneasa, singurul spital cu maternitate din România, acreditat internațional de către JCI pentru calitatea îngrijirii pacienților și care are o secție de Terapie Intensivă Neonatală ultraperformantă, condusă de o echipă de medici care salvează bebeluși prematuri de la 24 de săptămâni și numai 500 de grame.

Mihaela nici nu mai știe prin câte încercări a trecut până la Sofie, a pierdut șirul investigațiilor. 

Instinctul unei mame este unic și devine far călăuzitor, atât pentru ea, cât și pentru copil. Începe o nouă etapă de cunoaștere și autocunoaștere, sute de ore de cercetare, studiu și pregătire pentru o nouă viață. Instinctul mamei, din momentul în care a rămas însărcinată, completat de această învățare continua, o ajută să facă alegerile cele mai bune pentru ea și copilului mult dorit. O mamă știe când să meargă la medic, știe când ceva este în neregulă, când să ceară sprijinul unei echipe care să creadă în ea și în copilul ei, dincolo de statistici și diagnostice sumbre.

Când s-a născut Sofie s-a simțit cea mai puternică. Atunci a știut că îndârjirea cu care a luptat pentru a-și ține copilul în brațe nu a fost în zadar. Abia atunci Mihaela și-a dat cu adevărat cât de puternică a fost în toți acești ani.

Cât de puternică poate fi o mamă?

Off, e puternică infinit. Iar infinitul e puțin. Toate mamele ar putea să depășească infinitul de un milliard de ori, pentru că mama e cea mai puternică ființă de pe pământ”, este de părere Mihaela. 

În viziunea Mihaelei, a fi mamă e cea mai mare superputere. Pentru Mihaela nu există unitate de măsură în ceea ce privește puterea unei mame de a spera, de a lupta, de a crede, de a face orice pentru puiul ei.

Un copil e cea mai mare binecuvantare. Iar dacă Mihaela ar mai fi trecut prin încă o traumă, ea este convinsă că nu ar fi renunțat nici atunci. Ar fi încercat din nou și din nou să aibă un copil. 

Din cele mai grele momente se nasc cele mai frumoase visuri

Tot timpul, dar tot timpul am fost de la un consult la celălalt, ne programam după serviciu, pentru că nu puteam altfel. Apoi a venit pandemia, am făcut analize în afara tării, cumva speram să gasesc o rezolvare acolo. Mi-au dat o speranță totuși.

În fiecare zi trebuia să merg la un medic, toți banii pe care îi făceam mergeau către analize, investigații, consultații, tratamente, medici. Îmi amintesc, la un moment dat, am fost să îmi recolteze sânge pentru analize, pur și implu nu mai aveau ce să îmi recolteze, a trebuit să îmi ia sânge din fiecare deget. Atât de multe analize am făcut. 

Am avut momente în care am crezut că nu mai pot. Dar mai multe au fost momentele în care am crezut că sunt puternică și o să reușesc., povestește Mihaela. 

La fel ca Mihaela sunt mii de femei care se luptă zi de zi să aibă un copil. Chiar și Mihaela cunoaște femei care în urma pierderii unei sarcini au renunțat să spere că vor avea vreodată copii. Femei care nu mai încearcă, de teamă ca trauma să nu se repete. 

De când a apărut micuța Sofie în viața ei, simte că a căpătat superputeri. Face lucrurile cu o altă responsabilitate, iar iubirea față de copilul ei a schimbat-o în bine.

Mihaela speră că atunci când Sofia va crește și va fi la rândul ei mama, să înțeleagă ce a însemnat ea pentru Mihaela. Si să știe că este un copil curcubeu*. 

Există medici și specialiști care își asumă responsabilitatea de a deschide drumuri în medicina românească și există mame care din dragoste pentru copiii lor fac medicina să fie extrordinară. Povestea Mihaelei și a Sofiei face parte din cea mai frumoasă călătorie de recunoaștere a superputerii mamelor din România.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA celebrează forța extraordinară care exista în fiecare mamă și care se naște odată cu visul ei să aibă un copil. Sub deviza Mamele fac medicina să fie extraordinară, campania de recunoaștere a superputerii mamelor din România inițiată de REGINA MARIA își propune să aducă în prim-plan poveștile unor femei care, prin instinctul lor, completat de multă învățare, au ales să caute soluții și să reușească, în final, să devină mame, chiar și atunci când drumul parea lung și anevoios, cu multe provocări medicale.