În momentul în care o femeie dorește să devină mamă, în interiorul ei se petrec schimbări ireversibile, instinctul o face să aibă superputeri încă nedescoperite.

Să fii mamă nu e tocmai ușor, drumul mamelor e presărat cu fel de fel de provocări, unele mai ușoare, altele mai grele. Mamele se află într-o stare de învățare continuă și sunt gata să se lupte în orice moment de dragul pruncilor lor. Le recunoaștem și le onorăm puterea de a face lumea să meargă mai departe, prin poveștile extrordinare pe care le scriu ele însele.

O tânără (re)născută dupa incediul de la Colectiv care a visat să devină mamă

Iată povestea Adinei, tânăra în care a răsărit instinctul matern odată cu cea mai dureroasă experiență din viața ei. Supraviețuitoare a incendiului de la Colectiv, Adina și-a dorit să renască și să devină mamă, în momentul în care doar sufletul i-a rămas nears.

30 octombrie 2015, seara pe care România nu o va uita niciodată. O seară care ar fi putut fi una normală, în care tinerii ies în club, se distrează, se bucură de viață. Doar că soarta avea alte planuri pentru noaptea de 30. A fost seara în care viața Adinei Apostol a devenit un coșmar.

Ar fi trebuit să fie o iesire cu prietenii la un concert rock, dar ce a urmat s-a transformat în cea mai dureroasă tragedie din România. 65 de persoane au murit în incendiul din clubul Colectiv și 146 au fost spitalizate. Printre răniți s-a numărat și Adina. A fost arsă aproape pe tot corpul, a leșinat în club în iureșul evenimentelor, dar a fost târâtă de un tânăr, de mâini, și scoasă din infernul care tocmai începuse.

Călătoria spre devenirea de mamă

Drumul Adinei abia atunci începea. După câteva zile de spitalizare la Elias, a fost transferată, în comă, într-un spital din Belgia. Când s-a trezit, primul lucru la care s-a gândit a fost: ”Cum să fiu atât de aproape de moarte, când eu nici nu am făcut încă un copil?” 


Au urmat ani întregi de spitalizare, recuperare, zeci de operații la mâini, la spate, la față și la degete, făcute în spitale din Belgia, Suedia și România. În toate momentele de cumpănă, dorința de a deveni mamă la un moment dat, când toate operațiile și tratamentele se vor sfârși, i-au dat speranță că visul de a avea un copil nu e imposibil.

Când visele devin realitate, iar alegerile și intuiția te ajută să devii mamă

Pandemia a împiedicat-o pe Adina să mai călătorească în străinătate pentru a-și continua operațiile, iar ceva în interiorul ei îi spunea că acela e un bun prilej pentru a-și împlini marele vis – de a deveni mamă. După discuțiile cu medicul ei ginecolog, dr. Kaiss Sammouh, care a încurajat-o și a pregătit-o pe Adina din punct de vedere medical, fiindcă o femeie care trece prin zeci de operații și ia pumni de medicamente zilnic, e posibil să nu-și poată îndeplini visul de a avea copii. Însă dr. Kaiss i-a fost alături Adinei și cât a pregătit-o fizic și a sustinut-o emoțional pentru procesul ce a urmat, dar și pe toată perioada sarcinii, inclusiv la naștere.

O mamă eroină face echipă cu medici extraordinari. Astfel se naște o viață nouă

În iulie 2022, Adina a devenit mamă. Cunoscând povestea ei și toate experiențele dureroase prin care a trecut atâția ani de zile, atât fizice cât și psihoemoționale, să o vezi îndeplinindu-și visul cel mare este ceva extrordinar. Supranatural ar putea spune mulți, fiindcă în Adina a existat o putere supraomenească, născută din dorința de a fi mamă.

A ales să își aducă pe lume bebelușul la Spitalul Regina Maria Băneasa, având alături o echipă de specialiști pregătită să intervină în cazul în care ar fi apărut probleme, mai ales că Adina a născut prin operație de cezariană. Încă una pe lunga listă de operații prin care a trecut în 7 ani de zile. Medicii care au tratat-o în Belgia o atenționaseră că, din cauza istoricului ei medical, o eventuală anestezie generală ar putea fi problematică. Dar instinctul Adinei a facut-o să aleagă o echipă medicală care i-a oferit liniște, încredere și siguranță. Astfel, Iris Claudia Maria s-a născut fără probleme, ca o adevarată învingătoare. La fel ca mama ei!

Mama Măriucăi a făcut medicina să fie extraordinară

O mamă știe de dinainte ca pruncul ei să se nască la ce medici să meargă, simte când ceva este în neregulă, dacă are nevoie de o a doua opinie, când să ceară sprijinul unei echipe care să creadă în ea și să o facă să se simtă în siguranță, atât pe ea, cât și pe copilul ei.

Alegerile bazate pe un proces continuu de învățare, fac ca mamele să fie asemeni unor ființe cu superputeri, pe care nimic nu le poate învinge. Nici măcar iadul din Colectiv. Adina a avut puterea de a transforma durerea trăită în 2015 într-o frumoasă poveste despre credință, alegeri conștiente și iubire.

Există o forță extraordinară în fiecare mamă, care se naște odată cu confirmarea unei sarcini. Instinctul ei este unic și devine far călăuzitor. Apoi începe o nouă etapă de cunoaștere și autocunoaștere, sute de ore de cercetare, studiu și pregătire pentru noua viață. Instinctul ei, completat de această învățare continuă, o ajută să facă alegerile cele mai bune pentru ea și copilul mult dorit. Pentru că MAMA știe când să meargă la medic, știe când ceva este în neregulă, când să ceară sprijinul unei echipe care să creadă în ea și în copilul ei, dincolo de statistici și diagnostice sumbre.

Măriuca, așa cum o alintă Adina pe fiica ei, i-a umplut sufletul de bucurie. Impresionat de puterea de luptă a Adinei și de forța de a-și clădi o viață normală după tragedia trăită în 2015, dr. Kaiss Sammouh, medicul care a ajutat-o să nască, ar vrea ca Maria să știe, atunci când va fi mare, că este fiica unei eroine.

Adina a renăscut asemeni unei păsări Phoenix, în momentul în care nears i-a rămas doar sufletul, și s-a transformat în eroina de azi, o mamă ale cărei superputeri au contribuit la ce numim noi medicina extrordinară.

Povestea Adinei și a Măriucăi, continuă călătoria noastră de recunoaștere a superputerilormamelor din România.

În luna martie, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA celebrează forța extraordinară care exista în fiecare mamă și care se naște odată cu visul ei sa aiba un copil. Sub deviza Mamele fac medicina să fie extraordinară, campania de recunoaștere a superputerii mamelor din România inițiată de REGINA MARIA își propune să aducă în prim plan poveștile unor femei care, prin instinctul lor, completat de multa invatare, au ales sa caute solutii si sa reuseasca, in final, sa devina mame, chiar și atunci când drumul parea lung si anevoios, cu multe provocari medicale.