Cristina Șincai, prezentatoarea de la România TV, a devenit mamă la 9 octombrie, cu doar o lună înainte de a împlini 48 de ani.

Vestea cea mare a fost dată pe pagina de Facebook, de reprezentanții clinicii unde Cristina a găsit sprijin și empatie: O poveste despre curaj, speranță și împlinire. După 4 ani de încercări și speranțe, cunoscuta prezentatoare TV, Cristina Șincai-Kiss, și-a împlinit visul de a deveni mamă, învingând toate obstacolele infertilității, cu ajutorul medicului specialist, Andreas Vythoulkas.

Ghidat de grijă și experiență, dr. Andreas Vythoulkas, specialist în infertilitate, a creat un plan personalizat de tratament, deschizând astfel ușa către o lume de noi posibilități, la capătul căreia Cristina Șincai-Kiss își poate ține bebelușul în brațe. Iată că nicio provocare nu este prea mare atâta vreme cât pacienta are determinare și perseverență, iar medicul îi este alături la fiecare pas”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a clinicii.

cristina-sincai-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Momentan, Cristina Șincai nu a publicat nimic pe pagina ei personală, dar cu siguranță se recuperează după naștere. Din imaginea publicată pe contul clinicii, în care își ține bebelușul la piept, alături de medicul care a făcut posibil acest lucru, se vede cât de fericită este jurnalista.

Născută pe 14 noiembrie 1975 în București, Cristina Șincai este absolventa a Liceului Teoretic Al. I. Cuza din Capitală, secția limbi străine. A urmat apoi cursurile Facultății de Jurnalism, Universitatea Hyperion, fiind licențiată la Universitatea București în specializarea Jurnalism multimedia. Din anul 2011, Cristina Șincai lucrează la România TV, unde moderează emisiunea Newsline.

Cristina Șincai nu e singura persoană publică din România care a reușit să devină mamă după îndelungi așteptări. Ramona Bădescu, Gabriela Cristea, Simona Pătruleasa, Gabriela Firea, Nicoleta Luciu, Cristina Spătar, Daniela Gyorfi au reușit să aibă copilași cu ajutorul reproducerii umane asistate.

„Avem parte de cazuri dificile în România, de femei care au încercat de mai multe ori procedura de fertilizare. Este foarte important pentru toate femeile să înteleagă că dacă după un an de încercări neprotejate nu apare sarcina este obligatoriu să consulte un medic specialist în infertilitate.

Doar acesta îi poate pune un diagnostic corect, primul și cel mai important pas în reușita unui cuplu cu probleme de fertilitate. Dacă avem câţiva foliculi, câţiva spermatoizi şi un corp sănătos, obținerea unei sarcini este doar o chestiune de timp”, ne declara dr. Andreas Vythoulkas, director executiv al Asociației Române pentru Reproducere Umană.

Citește și: Povestea Mihaelei, o mamă al cărei drum până să își țină în brațe copilul mult dorit a fost un purgatoriu

Citește și: Povestea Corinei, o mamă la fel de unică ca sarcina gemelară univitelină pe care a obținut-o prin FIV

Citește și: Povestea Ilioarei, o tânără devenită mamă în urma unei duble mastectomii preventive

Citește și: O vedetă recunoaște deschis că ambii săi copii sunt rezultatul fertilizării in vitro. Pe calea bătătorită nu a funcționat