Superalimentele îmbunătățesc sistemul imunitar, pot favoriza o gândire mai limpede și te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus, iar apoi să îți și menții greutatea dobândită.

Avocado

Nu ai de ce să te ferești de grăsimi atâta timp cât acestea sunt grăsimi sănătoase. Acidul oleic care se găsește în grăsimile monosaturate din fructul de avocado te ajută să simți mai repede senzația de sațietate. Mănâncă câte o jumătate de avocado și după o perioadă vei constata că de fapt te ajută să slăbești. Avocado conține, de asemenea, fibre și este fructul cu cele mai multe proteine vegetale.

Brânză de capră

Brânza proaspătă, provenită de la caprele hrănite cu iarbă, dar și brânza feta conțin acizi grași care ajută la arderea grăsimilor din corp și, totodată, sunt produse care au proteine și dau sațietate.

Orez brun

Alternativa cu multe plusuri peste nivelul nutritiv al orezului cu bob alb este cel brun. O jumătate de cană de orez brun conține 1,7 grame de amidon rezistent, un carbohidrat sănătos care stimulează metabolismul și accelerează arderea grăsimilor. De asemenea, orezul brun este sațios și are puține calorii.

Quinoa

Unul dintre cele mai cunoscute superalimente, quinoa, face parte din categoria cerealelor preferate mai ales de persoanele vegetariene și nu numai. Quinoa este o alegere foarte bună și în dietele sănătoase deoarece conține multe proteine și combate senzația de foame.

Fasole neagră

O cană cu fasole neagră are un conținut mare de proteine, de 15 grame, dar nu conține grăsimi saturate, care se găsesc în sursele alimentare cu multe proteine, precum carnea roșie.

Portocale

Datorită conținutului ridicat de fibre și a celor numai 59 calorii pe care le conțin 100 de grame de portocale, acestea s-au clasat între fructele preferate ale cercetătorilor australieni, notează publicația Health. Fibrele din portocale te ajută să mănânci mai puțin pe parcursul zilei, favorizează tranzitul intestinal și satisfac pofta de dulce.

Afine

Recunoscute pentru efectul antiîmbătrânire, afinele merită mâncate ori de câte ori ai ocazia. O ceașcă cu afine conține cca. 80 de calorii, fibre și antioxidați, pe lângă gustul dulce-acrișor bun al micilor fructe.

Ceai verde

Antioxidanții prezenți în ceaiul verde favorizează arderea grăsimii. Un studiu a scos la iveală că cinci ceșcuțe de ceai verde băute zilnic pot ajuta la scăderea în centimetri mai ales în zona taliei.

Alte variante cu beneficii

Lista alimentelor cu ”super puteri” favorabile obținerii siluetei visate și a menținerii greutății este mult mai lungă. Între alte opțiuni sănătoase se numără ovăzul, lintea, ouăle bio, ardeiul iute, grepfuitul, migdalele, ciocolata neagră de calitate, cafeaua, dar și vinul roșu.

SFATUL SPECIALISTULUI

Atenție la raportul dintre calorii și micronutrienți!

Fiecare aliment vine cu o serie de beneficii, de care e bine să ţinem seamă. Însă când vorbim despre scădere în greutate, trebuie să avem o privire critică asupra fiecărui aliment, din perspectiva raportului între energia conţinută de acesta şi beneficiile care provin din micronutrienţi. Dacă aportul caloric este moderat, iar cel de micronutrienţi importanţi este semnificativ, înseamnă că avem un aliment ce trebuie păstrat în dietă chiar şi atunci când vrem să slăbim. Un exemplu este ciocolata, care deşi conţine micronutrienţi, aduce şi un aport mare de energie. Spre deosebire de aceasta, legumele conţin micronutrienţi, iar aportul de energie este redus, așadar sunt potrivite pentru o cură de slăbire.(Dr. Șerban Damian, Centrul de Nutriție Superfit)

De. Șerban Damian

Credit foto:

Parteneri
Parteneri
Vedete
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Horoscop