Migdalele

 

O mână de migdale asigură aportul necesar de antioxidanți, vitamina E și de magneziu. Migdalele ajută la instalarea rapidă a senzației de sațietate și sunt nelipsite din dietele de slăbit.

 

Cafeaua

O cantitate moderată de cafea consumată zilnic ajută la dinamizarea metabolismului și la suprimarea apetitului datorită cafeinei și antioxidanților din boabele de cafea. Totuși, aceste efecte pot fi anulate dacă bei cafeaua cu zahăr sau/și cu frișcă.

 

Ghimbirul

Ghimbirul e folosit de secole mai ales în tratarea problemelor digestive. Îl poți consuma într-un smoothie sau îl poți pune în mâncare, într-un preparat cu pui, de inspirație orientală. Ghimbirul acționează ca un stimulent de energie și îmbunătățește digestia, ceea ce duce, într-un final, și la reglarea poftei de mâncare.

 

Avocado

Acest fruct/legumă e plin de fibre și de grăsimi mononesaturate și suprimă pofta de mâncare când e consumat cu moderație. Grăsimile din avocado transmit semnale către creier în urma cărora senzația de sațietate se instalează mai repede.

 

Piperul Cayenne

Jumătate de linguriță de piper Cayenne accelerează metabolismul și determină organismul să ardă 10 calorii în plus. Conform statisticilor, cei care adaugă piper Cayenne în mâncare vor consuma cu 60 de calorii mai puțin la următoarea masă.

 

Merele

Aceste fructe sunt pline de fibre solubile și de pectină, care te ajută să te simți sătulă mai repede. Merele reglează nivelul glucozei din sânge și oferă mai multă energie.

 

Opinia specialistului

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, cori.ro

Când apare senzația de foame, bea apă și consumă proteine

Ca să controlezi senzația accentuată de foame trebuie să te asiguri mai întâi că ai o alimentație echilibrată peste zi – consumă legume, proteine slabe, cereale integrale neprocesate, care nu conțin gluten în mod natural și fructe. Hidratarea corectă te ajută și ea să reduci senzația de foame, împreună cu un program regulat de somn. Când apare totuși senzația de foame între mesele principale, este bine să bei mai întâi două pahare de apă și să mănânci o gustare bazată pe legume și pe ceva proteine – humus cu morcov, ardei cu cottage cheese sau o rondea de orez cu somon și rosii. Cu cât ești mai constantă în programul de mese și eviți dulciurile și snacks-urile bogate în glucide simple și grăsimi, poți reuși să menții întotdeauna senzația de foame într-un palier ușor de controlat.

 

Foto: Shutterstock