Asigură-ți necesarul zilnic de vitamina C

Necesarul de vitamina C este de 60-100 mg pentru adulți, 25-65 g pentru copii. Fumătorii sau femeile însărcinate sau care care alăptează ar trebui să aină un aport de 100-160 mg pe zi. În perioadele în care ai imunitatea scăzută sau când ai răcit deja, se poate suplimenta până la 600 mg pe zi (doză pentru adulți). Atenție: supradozajul (mai mult de 1000 mg pe zi) provocă probleme ale rinichilor. Ține cont de faptul că organismul tău nu o stochează, așa că trebuie să ai un aport zilnic. Poți lua un supliment alimentar cu vitamina C, dar cel mai bine ar fi să mănânci alimente bogate în această substanță, cum ar fi cătina, măceșele, citricele, kiwi, conopida, spanacul, varza, tomatele.

Mănâncă usturoi

Da, nu miroase foarte bine, dar este dovedit că are proprientăți antivirale și antimicrobiene. Ar trebui să consumi cel puțin doi căței de usturoi pe zi pentru a te ține departe de răceli. Poți chiar suplimenta până la șase căței pe zi în trei reprize. Îl poți consuma ca atare în mâncare sau, dacă nu îți place gustul, poți lua capsule de la farmacie sau îl poți tăia mărunt și înghiți cu puțină apă sau ceai.

Fă mișcare în aer liber

Atunci când plouă nu-ți mai vine să ieși. Dar imunitatea scade dacă stai tot timpul în casă și dacă nu faci mișcare. Ceea ce spuneau părinții și bunicii despre călire nu era o vorbă în vânt. Corpul, pus în situația de a se apăra de un eventual pericol, își pregătește „armele”. În schimb, dacă te înfofolești și nu dai cu nasul de frig aproape deloc, organismul tău nu va fi capabil să lupte și, la prima întâlnire cu condiții mai vitrege, se va îmbolnăvi. Mișcarea este un alt factor care te ajută să crești imunitatea, așa că, chiar dacă nu ai timp prea mult, coboară cu două-trei stații mai devreme și mergi pe jos în ritm alert până la destinație.

Sursa foto: plus.google.com