Leacuri pentru fiecare

Dacă simptomele de răceală apar rapid, după ce ai fost expus frigului și vântului uscat, sunt intense și apar în timpul nopții la câteva ore după expunere, remediul potrivit pentru tine este Aconitum. Dacă, din contră, debutul este insidios și apare pe parcursul a două-trei zile, cu alterarea progresivă a stării generale, se recomandă Bryonia.

Fără dureri de cap

Gelsemium atenuează starea de oboseală și de somnolență, frisoanele, durerea de cap și durerile musculare. Ferrum phosphoricum este recomandat în stadiul inițial al unei faringite, dar are efecte bune și asupra febrei și a inflamațiilor. Dacă simptomele predominante sunt durerile musculare sau de oase, îți simți capul greu, este bine să iei Eupatorium perfoliatum. Acesta este bun și pentru diminuarea frisoanelor.

Important! Pentru a obține efectul dorit, remediile homeopate ar trebui să facă parte dintr-un tratament personalizat recomandat de un specialist sau să fie luate sub forma unor medicamente avizate de Ministerul Sănătății și folosite conform indicațiilor de pe ambalaj.