„Boală” modernă

„Sindromul absenţei câmpului magnetic” a fost descris prima dată de un medic din Tokio în anul 1976. Acesta a observat că simptomele sunt: oboseală generală, stres, insomnie, dureri de cap, dureri de articulaţii și la coloana vertebrală, dereglări ale digestiei, probleme ale circulaţiei sangvine. Trăind într-o lume tehnologizată, în orașe, între betoane și asfalt, în blocuri, la înălţime, pierdem legătura cu magnetismul terestru, fapt dăunător pentru sănătate.

Acţiunea vindecătoare a magneților

După ce, în urmă cu câţiva ani, Nicu Ghergu a purtat numai câteva ore o brăţară mag­netică și s-a convins de eficienţa ei, a vrut să afle mai multe despre acest tip de terapie. A fost convins de eficacitatea ei și a început să studieze mai mult despre ce presupune tratamentul cu ajutorul magneţilor. În timp, a adăugat această metodă celor pe care le practica deja (reflexoterapie și masaj).  Terapeutul ne-a explicat că polul nord al magnetului „calmează durerea, diminuează inflamaţiile, înlătură inflamarea și îmbunătăţește metabolismul. Celălalt pol activează circulaţia sangvină, intensifică inflamarea și accentuează durerea, dar orice durere, ca să treacă, trebuie puţin accelerată”, spune terapeutul.

Bijuteriile magnetice (brăţări, lanţuri, pandative) sunt indicate în cazuri de insomnii, depresii, dureri de cap, tulburări ale circulaţiei, artrite, artroze, reumatism. În cazul fracturilor, s-a remarcat că ajută la vindecarea lor mai rapidă. Sunt recomandate și brăţările cu cupru care au și avantajul de a ajuta, în anemii, la asimilarea fierului. Pot fi purtate și de către copii și le vor mări capacitatea de concentrare și performanţele școlare.

Există broșe speciale care pot fi plasate în zona cu problemă. Fie că este vorba de dureri de spate sau menstruale, acestea se vor calma.

Terapeutul recomandă cu căldură salteaua și perna magne­tică, pe care le folosește și la cabinet. El spune că cei care vor dormi pe ele se vor ţine departe de problemele de sănătate, vor avea un somn bun și o circulaţie perfectă.

Apa cu prorprietăţi magnetice

Apa magnetizată se folosește mai ales pentru calculii
biliari, renali, boli ale sistemului digestiv, diabet, prostată, tromboze, paraziţi intestinali, astenie, boli
respiratorii, astm.

Nicu Ghergu recomandă o cură de 20-30 de zile de două ori pe an.

Se prepară cât se poate de simplu: se amestecă într-un pahar de apă cu o baghetă magnetică timp de câteva minute sau se lasă să stea bagheta timp de un sfert de oră în pahar. Mai există și aparate speciale care prepară o cantitate mai mare de apă. Proprietăţile ei se păstrează timp de 24 de ore.

Natura, ajutor nepreţuit

Terapeutul ne recomandă să reluăm legătura cu natura, prin vacanţe în zone cât mai puţin afectate de civilizaţie, iar când ne găsim în mediul natural să ne bucurăm cât mai mult de el. De exemplu, să stăm direct pe iarbă sau pe nisip, să mergem în picioarele goale. Ar fi bine și să ne limităm folosirea telefonului mobil, calculatorului și a televizorului. O alternativă pentru cei care nu se pot desprinde de lumea tehnologizată sunt și curele cu apă magnetizată, purtarea de bijuterii magnetice și să dormim pe saltele și pe perne magnetice.

Contraindicaţii

Următoarele persoane ar trebui să evite terapia cu magneţi: femeile însărcinate, persoanele alergice la metale, cei care poartă aparat la inimă (pace-maker) și persoanele cu probleme psihice. Mai este contraindicat să se poarte într-o familie care are copii cu sindrom ADHD, autism sau alte probleme de acest gen.