Din ce în ce mai multe femei se confruntă cu probleme de natură ginecologică, fie că este vorba despre durerile abdominale acute care anunţă apariţia ciclului menstrual, fie de efectele aduse de încheierea lui: dereglările hormonale. Homeoterapia ginecologică poate fi de ajutor în tratarea acestor probleme.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Homeoterapia ginecologică. Pregătire pentru tratament

„Pentru ca tratamentul să fie eficient, fie că este alopat sau homeopat, ar trebui să se adreseze unui organism pregătit să îl primească”, spune Dr. George Vasilescu, medic primar ginecolog, specialist în infertilitate de cuplu și în medicina reglării fiziologice. Această pregătire presupune, în primul rând, o bună hidratare a organismului, pentru a elimina eficient un produs metabolizat, inactiv sau toxinele rezultate. Este important ca pacientul „să aibă scaun zilnic și să transpire pentru a asigura o evacuare corespunzătoare. Totodată, mișcarea și sportul au un efect de stimulare a drenajului limfatic, la fel de important în „curățirea” spațiului dintre celule de reziduurile metabolice stocate acolo”, adaugă medicul care observă că, atunci când sunt rezolvate aceste probleme, tratamentul este mult mai eficient.

Citește și: De ce să apelezi la homeopatie

Indicații pentru homeoterapia ginecologică:

– dezechilibre edocrine ușoare, probleme cu ovulația, infertilitate;

premenopauză;

– menopauză;

– anexite acute și subacute;

– vaginită;

– inflamații și infecții ale vaginului și ale colului uterin;

– sindromul ovarelor polichistice, mai ales când se dorește o sarcină;

– amenoree (lipsa menstruației);

– dismenoree (durere la ciclu);

– maladii tumorale (benigne și maligne).

Citește și: Cancerul la sân poate fi vindecat! Autopalparea te salvează

Homeoterapia ginecologică ajută corpul să se autoregleze

Strategia acestei terapii este că „urmărește inducerea și accelerarea mecanismelor de autoreglare cu scopul restaurării echilibrului imunologic şi, mai ales, a celui hormonal, amândouă afectate de boli. Medicina reglării fiziologice duce la accelerarea procesului de restabilire în organism a stării de dinaintea declanşării bolii. Un aspect esenţial este acela că utilizează tratamente în doze mici, dar care sunt la fel de active şi mai sigure decât tratamentele care folosesc dozele alopate şi nici nu implică efectele secundare ale folosirii acestora”, specifică dr. Vasilescu.

Homeoterapia ginecologică, terapie integrativă

Homeoterapia ginecologică reprezintă o parte componentă a unui concept mai larg, și anume ginecologia integrativă. Terapiile integrative țin cont nu doar de simptome, ca în cazul medicinii alopate, ci și de organism ca întreg. După cum îi spune și numele, această terapie integrează alopatia cu metodele alternative. Homeoterapia nu este homeopatie pură, ci utilizează mai multe remedii homeopate într-un singur produs, alături de care se mai pot regăsi enzime, minerale, vitamine sau chiar produse specifice medicinii alopate. Principiul homeoterapiei ginecologice se bazează pe asocierea unui diagnostic alopat (analize de sânge, ecografie, anamneză) cu un tratament homeopat sau combinat (alopat – homeopat – naturopat). Rezultatele vor fi de fiecare dată mai bune decât în cazul în care se va utiliza numai un singur tip de tratament”, spune dr.Vasilescu George.

Sursa foto: 123rf.com