Acesta va avea loc pe data de 8 septembrie 2023, începând cu ora 18:00 și este gratuit, oricine este interesat putând lua parte la el. Scopul evenimentului este să crească gradul de conștientizare a societății românești pe care fizioterapia îl are în viața pacienților ce suferă de forme ale artritei cum sunt: guta, artrita reumatoidă sau artrita anchilozantă.

Evenimentul „Artrita 360 de grade” vizează aducerea în atenție a celor mai recente informații și abordări în domeniul artritei. Participanții vor avea oportunitatea de a se informa despre cele mai noi tratamente, modalități de gestionare a simptomelor și soluții practice pentru îmbunătățirea stării de sănătate în contextul diagnosticului de artrită.

artrita seminar

Un diagnostic care nu este o sentință

”Anul acesta, tema propusă de World Physiotherapy este artrita și diferitele forme ale afecțiunilor inflamatorii la nivelul articulațiilor. Pentru noi, această zi marchează unitatea și solidaritatea între membrii comunității fizioterapeuților la nivel global și, în același timp, este o oportunitate pentru a recunoaște activitatea fizioterapeuților desfășurată în cel mai bun interes al pacienților și al comunității din care fac parte.

De asemenea, ne dorim să aducem în atenția publicului larg faptul că acest diagnostic nu reprezintă o sentință, întrucât la momentul de față fizioterapia se numără printre opțiunile de tratament eficiente, bazate pe dovezi, care ajută la îmbunătățirea semnificativă a simptomatologiei precum durere și/sau rigiditate articulară.” spune Daniela Stânca, președintele Colegiului Fizioterapeuților din România, unul dintre speakerii evenimentului.

”Fiecare zi este o oportunitate pentru pacienții cu artrită de a investi în propria sănătate. Prin exerciții fizice medicale personalizate, realizate cu ajutorul telemedicinii chiar din confortul casei lui, pacientul poate simți zilnic creșterea calității vieții oferite de kinetoterapie”, afirmă Alexandru Ilie, fizioterapeut și co-fondatorul platformei RestartiX.

Printre prezentări se vor număra discuții pe teme precum, importanța fizioterapiei în gestionarea artritei reumatoide, spondilita anchilozantă, juvenilă dar și aspecte genetice ale artritei și rolul psihoterapeutului în viața pacientului cu artrită.

Printre speakerii evenimentului se mai regăsesc experți precum Dr. Prof. Elena Căciulan, Dr. Alexandru Pîndaru, specialist în medicină fizică și reabilitare, Dr. Andra Zaharia, medic specialist în genetică medicală, Dr. Psihologie Clarisa Giurcă, dar și fizioterapeutul Alexandru Ilie, Co-Fondatorul platformei RestartiX.

Acesta din urmă promite că toți participanții la eveniment vor avea acces la 10 ședințe gratuite de kinetoterapie online oferite de RestartiX, platforma de fizioterapie asistată online.

Pentru detalii suplimentare și înscrieri, vă rugăm să accesați link-ul evenimentului: https://restartix.ro/artrita360_inregistrare

Vezi și Uleiul de cânepă, unul dintre cele mai sănătoase. Util în artrită, la menopauză și nu numai

Citește și:

Ce nu s-a văzut la „Chefi la cuțite”. Cine este, de fapt, Jyoti Amge, cea mai scundă femeie din lume și de ce boală suferă. La 29 de ani are doar 5 kg

Cum a decurs prima zi de grădiniță pentru Lia Bucuria, fetița Danei Rogoz: ”Ce strategii…”