Există numeroase beneficii ale expansiunii maxilarului. Dintre acestea cele mai importante ar fi următoarele:

  • Ajută la corectarea problemelor de aliniere a dinților: expansiunea maxilară poate corecta problemele de aliniere dentară, întrucât lărgind maxilarul se va crea spațiu pentru alinierea dinților înghesuiți.
  • Îmbunătățirea respirației: tratamentele de expansiune pot îmbunătăți respirația, ajutând copiii cu probleme de respirație în somn, cum ar fi apneea de somn.
  • Prevenirea problemelor de vorbire: un maxilar corect poziționat poate contribui la dezvoltarea normală a limbii și a vorbirii.
  • Îmbunătățirea esteticii faciale: expansiunea maxilară poate îmbunătăți aspectul feței, oferind un zâmbet mai armonios și o estetică facială plăcută.

Cum se realizează această expansiune?

În urma unei consultații la medicul ortodont – ideal ar fi ca aceasta să fie în jurul de vârstei de 7 ani – se va decide dacă este necesar un asfel de tratament, iar pacientul va fi îndrumat să facă o serie de investigații suplimentare (radiografii, poze, un mulaj al dinților).

Pasul următor implică realizarea aparatului cu care se va realiza disjuncția (expansiunea) maxilarului. Acesta este un aparat fixat pe dinți pe care copilul îl va purta timp de 9 luni. Acest dispozitiv va aplica o presiune controlată și uniformă pentru a extinde maxilarul în direcția corectă.

În timpul tratamentului, copilul va trebui să meargă la controale regulate la medicul ortodont pentru monitorizarea progresului.

În concluzie, expansiunea maxilară reprezintă o soluție eficientă și modernă pentru corectarea problemelor de dezvoltare ale oaselor maxilare la copii. Este important să fie consultat un ortodont cu experiență, pentru a determina dacă acest tratament este potrivit pentru copilul dumneavoastră și pentru a obține cele mai bune rezultate posibile în dezvoltarea sănătoasă a maxilarului și a dinților.

Din fericire, metodele moderne de expansiune maxilară au deschis noi posibilități în ortodonția pediatrică, ajutând copiii să obțină zâmbete frumoase și sănătoase pentru viitorul lor.

Vezi și Stomatologia digitală îți redă zâmbetul cu succes

Citește și:

Află mai multe despre artrită și cum poate fi ea gestionată, în cadrul unui seminar la care poți participa gratuit, online. Vei beneficia de ședințe gratuite de kinetoterapie pe Internet

Dr. Ana Maria Vayna, despre incompatibilitatea în sistem RH, una dintre cele mai mari probleme în sarcină