CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Urmărește clipul nostru și descoperă câteva trucuri folositoare cu banane. Din experiență știu cum e cel mai bine să le păstrezi pentru a se menține proaspete mai mult timp, dar și cum le poți grăbi coacerea, când vrei să faci prăjituri.

Cum să păstrezi bananele

Nu este indicat să le ții la frigider decât cel mult două zile și numai în pungă de hârtie sau înfășurate în hârtie de copt. Dacă vrei să se mențină proaspete mai multe zile, înfășoară codițele în folie de aluminiu să încetinești procesul de coacere. Dacă vrei să se coacă mai repede, pune-le în pungă împreună cu un măr și a doua zi vor fi moi și dulci.

Pâine, chec sau brioșe cu banane

Chiar dacă s-a înnegrit coaja, pulpa bananelor poate fi în continuare bună, dulce și parfumată. În cazul acesta, este potrivită pentru o pâine sau brioșe cu banane, un preparat delicios și simplu, pe care îl îndrăgesc și copiii, și cei mai mari.

Trucuri folositoare cu banane

La ce poți folosi cojile

După ce mănânci fructul, coaja bananelor poate fi și ea folosită pe post de cremă de ghete. După ce cureți cizmele sau ghetele de noroi și de apă, lustruiește-le cu partea interioară a coajei. Vor fi mai lucioase, iar potasiul din coaja de banană întreține bine pielea.

Tot cu o coajă proaspătă de banană poți lustrui tacâmurile sau bijuteriile care oxidează. Acizii din coaja fructului curăță petele oxidate și petele de apă, iar tacâmurile vor fi mai lucioase, după ce le ștergi cu o lavetă din microfibră.

Datorită acizilor și luteinei din coajă, aceasta este foarte bună pentru piele. Dacă te-ai fript cu apă fierbinte, dacă te-ai iritat de la detergent sau dacă te-au înțepat țânțarii, masează locul cu o coajă proaspătă de banană și aceasta va calma usturimea și mâncărimea. Pielea se va reface mai repede, după iritații, dacă folosești coaja de banană.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei