CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Bananele înnegrite pot fi folosite la multe alte lucruri în casă, chiar dacă nu îți mai face plăcere să le mănânci ca atare. Sunt un aliment versatil, cu o mulțime de întrebuințări, de la pulpa parfumată din interior, la coajă. Iată ce poți face cu două, trei banane bine coapte!

Gătește cu banane bine coapte

Pâine, chec sau brioșe

Chiar dacă s-a înnegrit coaja, pulpa bananelor poate fi în continuare bună, dulce și parfumată. În cazul acesta, este potrivită pentru o pâine sau brioșe cu banane, un preparat delicios și simplu, pe care îl îndrăgesc și copiii, și cei mai mari.

Conservă pulpa la congelator

Îndepărtează coaja pătată, dar pulpa tai-o în bucăți potrivite și pune-o în pungi la congelator, împreună cu alte fructe sau legume să îți faci un smoothie sau o umplutură pentru plăcintele cu fructe.

Folosește bananele în loc de ouă

Sunt multe rețete de dulciuri sau aluaturi simple care necesită un singur ou. Dar, dacă se întâmplă să nu ai ouă în casă, îl poți înlocui cu o banană foarte bine coaptă. Trebuie doar să o pasezi foarte fin. 

Bananele, bune și pentru frumusețe

Scrub pentru piele

Folosește pulpa foarte bine coaptă de la banane să o amesteci cu zahăr pentru a obține un scrub delicat și natural pentru corp. La fel de bun este și pentru buzele uscate, care au nevoie de o soluție emolientă și hrănitoare. Bananele conțin ingrediente excelente pentru piele, care o fac mai fină și o hidratează.

Mască pentru tenul acneic

Pur și simplu transformă pulpa bananelor bine coapte într-un piuree foarte fin și aplică-l pe față. Ține masca până când se usucă și clătește-te apoi cu apă caldă. Repetă acest tratament zilnic, cel puțin două luni la rând, și vei vedea că nu vei mai avea aceleași probleme cu acneea și coșurile.

Banane bine coapte, mască pentru păr

Iarna, când părul este mai uscat și lipsit de strălucire, o mască pe bază de pulpă de banane face minuni. Zdrobește o banană sau două, în funcție de cât de lung este părul tău, adaugă 2 lingurițe de ulei de argan, 2 lingurițe de miere și o ceașcă de lapte de cocos și amestecă totul la blender. Folosește acest amestec să îți ungi părul după ce îl speli și vei vedea ce efecte benefice are.

Un ten mai luminos

Combină pulpă de banană zdrobită cu suc de lămâie proaspăt și aplică acest tratament cât mai des și pe o perioadă îndelungată. După câteva săptămâni, tenul tău va fi mai luminos, petele se vor estompa și va avea un aspect mat și fin.