Sarea atenuează gustul amărui de cafea

Dacă ai nimerit o cafea prea amară, dar nu vrei să folosești zahăr sau alți îndulcitori, poți adăuga un strop de sare. Ionii de sare neutralizează gustul amar nu doar din cafea, ci și din alte preparate precum băuturile sau sosurile amărui.

Curăță frigiderul cu sare

Sigur că este mai simplu să cureți pereții frigiderului cu detergent de vase sau cu oțet și apă caldă. Dar încearcă la un moment dat să îi cureți și cu sare fină, frecând cu ajutorul unui burete umed. După ce clătești pereții bine lustruiți cu sare, vei vedea cât de bine arată și cât de albi se fac, aproape la fel ca la început.

Sarea de bucătărie curăță petele de apă de pe parchet

Petele de apă, lăsate de o cană udă, de lavete umede sau de încălțăminte, fie pe mobilă sau pe parchetul din lemn se pot curăța destul de simplu cu o pastă din apă și sare. Folosește o lavetă fină să cureți petele cu sare, dar să nu insiști mai mult decât trebuie, să nu distrugi luciul și culoarea lemnului.

Dezinfectează buretele de vase

Îmbibă buretele în apă cu sare de bucătărie, pune-l la cuptorul cu microunde timp de 1 minut, la temperatura maximă, și apoi așteaptă să se răcească pentru a-l folosi din nou. Sarea de bucătărie și aerul fierbinte vor distruge bacteriile care se dezvoltă în burete și vor neutraliza mirosurile grele de grăsime și ceapă.

Neutralizează mirosul din pantofii sport

Înmoaie pantofii sport, din materiale textile, într-o soluție ușor salină, și lasă-i aproximativ o oră. Ulterior, spală pantofii foarte bine folosind un detergent lichid sau punându-i la un program special la mașina de spălat. Sarea va scoate mirosurile urâte din pantofi, inclusiv mirosul de cauciuc vechi.

Previne decolorarea puloverelor

Puloverele colorate și mai ales cele albastre și cele negre se vor decolora la primele spălări. Dar le poți înmuia în apă cu sare înainte să le speli cu un detergent special pentru rufe colorate și acestea își vor păstra culorile frumoase.

Menține culoarea obiectelor din nuiele împletite

Coșulețele, scaunele, taburetele din nuiele împletite au tendința să se decoloreze de la soare sau să crape, deoarece lemnul subțire se usucă. Spală-le de două ori pe an cu o soluție salină, să menții lemnul hidratat, să le dezinfectezi și să le păstrezi culoarea.