În mod cert, noi românii, nu avem obiceiul să mâncăm friptură la micul dejun, dar în Alaska, o bucată de carne de ren bine gătită, lângă un ou prăjit și o clătită sățioasă reprezintă cea mai bună masă de dimineață. Iată ce preparate ciudate se mai consumă prin lume la micul dejun.

Tofu și orez în Japonia

Pentru mulți japonezi, micul dejun începe cu o bucată bună de tofu înmuiată în sos de soia. Lângă aceasta se pune orez fiert și pește. Combinația este destul de stranie, dar sunt alimente sățioase, fără grăsimi rele, pline de nutrienți și de energie.

Linte și cartofi copți în India

Prima masă a zilei pentru indieni trebuie să fie plină de legume sățioase, cu fibre, dar și carbohidrați. Ei mănâncă multe alimente prăjite sau coapte. Micul dejun constă de obicei în cartofi copți, linte fiartă în sos, omletă din ouă sau din tofu și banane prăjite, presărate cu piper.

Thailanda și peștele picant

Masa de dimineață nu se deosebește prea mult de celelalte mese ale zilei în Thailanda. Aici se servesc porții generoase de pește picant cu orez, la care se mai adaugă și bucățele de carne de porc dulce-acrișoară.

Fasolea și cârnații, nelipsiți în Anglia și Irlanda

Englezii și irlandezii sunt înnebuniți după fasole și cârnați, astfel că le servesc și la micul dejun, alături de ou prăjit, pâine prăjită, costiță picantă, murături, ciuperci și o cană de ceai tare.

Vegemite, micul dejun din drojdie preferat de australieni

Dacă peștele picant din Thailanda sau cârnații irlandezilor vi se par destul de apetisanți la micul dejun, imaginați-vă cum ar fi să mănânci un fel de pastă maronie, lipicioasă și sărată, făcută din drojdie. Vegemite se numește preparatul preferat de australieni și se servește cu pâine prăjită sau biscuiți crocanți.

Supă de praz în Columbia

Destul de ciudat este și micul dejun tradițional în Columbia, unde se pregătește o supă groasă de praz și cașcaval care se face din lapte, nu din apă. Când supa începe să clocotească se pune și un ou întreg, care se coagulează rapid și gălbenușul rămâne intact.