Cum unele dintre produsele comercializate îți pot afecta pielea, noi îți propunem să folosești materia primă ce ar trebui să se regăsească în orice casă – bicarbonatul de sodiu, oțet, amoniac.

În ultimul timp, toată lumea vorbește despre efectele miraculoase ale bicarbonatului de sodiu, dar este pe bună dreptate.

Cum cureți cuptorul

Amestecă 400 de grame de bicarbonat de sodiu (îl găsești în supermarketuri și este ieftin) cu apă cât să obții o pastă densă. Aplică amestecul pe suprafața pe care o ai de curățat și lasă acționeze jumătate de oră sau mai mult, în funcție de gradul de murdărie.

La final, folosește un burete pentru a îndepărta mizeria și clătește. Poți pulveriza oțet de mere pentru a îndepărta orice reziduu rămas de la bicarbonat. După această manevră spală cuptorul cu o lavetă. La final poți șterge locul cu un prosop uscat și încinge cuptorul și lasă să se usuce bine interiorul.

Bicarbonat de sodiu și oțet de mere

Geamul aragazului se curăță bine și cu un amestec format din bicarbonat de sodiu cu apă și oțet de mere. Lasă să acționeze, iar la final clătește bine locul.

Apă caldă și detergent de vase înlătură grăsimea

Mai poți curăța grăsimea din cuptor cu ajutorul unui amestec format din apă caldă și detergentul de vase pe care îl folosiți în mod obișnuit.

Apă caldă și amoniac

Încinge cuptorul, apoi pune în interior un recipient cu apă caldă și amoniac și lasă să acționeze mai multe ore, chiar și peste noapte. Ușa cuptorului trebuie să fie închisă.

Următoarea dimineață, scoți recipientul din cuptor și îl păstrezi. Deschide ușa cuptorului să iasă mirosul, iar apoi adaugă puțin detergent de vase în recipient și spală cuptorul. Clătește bine la final.

Dacă știi că ai pielea sensibilă, îți recomandăm să porți mănuși cât timp faci acest proceduri.

Sursă Foto Flickr.com