Pentru un părinte grăbit, ghetuța lui Moș Nicolae este un stres în plus. Ce cadouri să pună? Cum confecționează ghetuța lui Moș Nicolae? Psihologul este de părere că ar trebui să ne relaxăm și să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important: relația noastră cu micuțul și dezvoltarea lui armonioasă.

Ghetuța lui Moș Nicolae. Ce punem în ea

Cel mai frumos cadou pentru un copil ”este cel care-l apropie de el însuși”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu. Cum reușești acest lucru și, de fapt, ce înseamnă să îl apropie de el însuși? ”Înseamnă să îl apropie de natural, fie că acest natural se află în afara sau înlăuntrul său”, răspunde specialistul.

Vezi și: Adevărata poveste a lui Moș Nicolae

Ghetuța lui Moș Nicolae. Exemple de cadouri

Iată câteva exemple de cadouri care să ajute la dezvoltarea fizică și psihică a copilului:

  • cuburi sau alte obiecte din lemn,
  • un acvariu,
  • un mic animal de care să aibă grijă
  • un birou (sau masuță cu scaune de lemn, de asemenea) care i-ar putea deveni propriul său spațiu,
  • o serie de cărți de aventuri,
  • un set de croitorie,
  • ”orice poate să îi dea copilului sentimentul că, în respectivul joc, a creeat ceva”, spune psihologul.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae din întreaga lume

Ghetuța lui Moș Nicolae. Daruri care îl fac pe copil să se simtă iubit

Copilul ”se simte iubit când darurile care i se fac au relevanță pentru el, dacă au legătură cu pasiunile sale. Mulți părinți, însă, eșuează în a-și cunoaște copilul. Din acest motiv, cadourile cumpărate sunt general valabile, neadaptate copilului lui, iar acesta trăiește (chiar și inconștient) senzația că nu este văzut, nu este auzit /ascultat și, prin urmare, nu este important. Învățând cine este copilul tău, vei ști și ce îi place copilului tău, iar învățând ce îi place copilului tău și adaptând darurile, acesta va pricepe că cineva îl accept așa cum e. Atunci, va înceta să se compare cu ceilalți colegi, va valoriza mai mult propria sa individualitate și propriile sale interese, pentru că știe că, așa cum e el, e bine”, spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com