Este mult mai simplu să mărunțești pătrunjelul sau mărarul proaspăt cu foarfeca de bucătărie. Așa nu mai riști să te tai cu lama ascuțită a cuțitului și merge mult mai repede. Nu uita ca, înainte de a folosi foarfeca pentru alimente, să o cureți bine și să o dezinfectezi cu alcool sanitar.

Ce mai poți tăia ușor cu foarfeca de bucătărie

Poți tăia coaja de la feliile de pâine cu foarfeca, poți tăia frunzele de salată sau de spanac sau poți tăia pizza, mai ales dacă are un blat mai tare și crocant care nu se taie ușor cu un cuțit.

De asemenea, mai poți tăia pastele, după ce le-ai fiert, dacă sunt foarte lungi și mai greu de manevrat cu furculița.

Iar, dacă foarfeca ta are zimți de metal pe interiorul mânerelor, cu ei poți să spargi coaja alunelor, așa cum vezi în clipul nostru, sau poți să desfaci capacele sticlelor de suc.

imagine: Libertatea pentru femei