Ustensilele de bucătărie din silicon sunt ușoare, sunt rezistente și viu colorate, ceea ce le face mult mai atractive decât ustensilele clasice.

Spatulele, lingurile sau telurile din silicon au numeroase avantaje, nu se rup așa de ușor pe cât s-ar crede și sunt făcute să reziste la temperaturi mari, astfel încât pe unele dintre ele le poți folosi și în uleiul încins.

În plus, ustensilele făcute cu simțul răspunderii, și care sunt și mai scumpe de obicei, nu se decolorează și se răcesc foarte repede în comparație cu cele din metal.

În cele din urmă, însă, marele lor avantaj este că nu zgârie tăvile și oalele pretențioase, precum cele din Teflon.

Cum alegi ustensilele de bucătărie din silicon

Datorită culorilor variate, ustensilele din silicon se potrivesc în orice bucătărie

Datorită culorilor variate, ustensilele din silicon se potrivesc în orice bucătărie

Ustensilele din silicon de calitate nu trebuie confundate cu cele din cauciuc obișnuit, pe care nu le poți folosi pe sprafețe încinse. Este bine să citești cu atenție eticheta și să îți cumperi acele ustensile care sunt rezistente la temperaturi de peste 200 sau 300 de grade. Acestea rezistă cel mai mult în timp.

Pe de altă parte, ar fi bine să alegi ustensile care au și mânerele rezistente la șocuri și la căldură. Spre exemplu, poți cumpăra ustensile de silicon cu mânere din metal sau cu mânere din plastic incasabil.

Cum se curăță corect ustensilele din silicon

Găsimea aderă pe suprafața de silicon și dacă speli spatulele doar cu apă caldă, nu este suficient pentru a le curăța. Folosește un detergent de vase bun, eventual sub formă de pastă, pentru a curăța bine siliconul.

În cazul în care ustensilele de silicon devin lipicioase, le poți curăța cu o pastă din praf de copt și apă caldă, apoi cu detergent și vor fi ca noi. Este indicat să le degresezi periodic cu praf de copt, pentru a le păstra curate pentru timp îndelungat.

sursa foto: 123rf.com