Bureții de vase din plastic

Sunt cei mai cunoscuți, cei mai ieftini și cei mai cumpărați. Alege un burete cu o parte abrazivă care te ajută să îndepărtezi mai ușor grăsimea și petele de cafea sau de ceai.

Este indicat să îl schimbi o dată la 2 sau 3 săptămâni sau imediat ce dă semne de uzură.

Dacă vrei să îl dezinfectezi, nu trebuie decât să îl pui în cuptorul cu microunde. Citește aici care este cea mai rapidă și sigură metodă să dezinfectezi bureții de vase!

Cum alegi bureții de vase pentru suprafețe delicate

Dacă ai vase din Teflon, este bine să le cureți doar cu acești bureți speciali, care au o textură abrazivă, însă nu lasă zgârieturi.

Cu acești bureți este recomandat să speli și chiuveta sau cada, vasele din sticlă sau oglinzile. Textura lor moale protejează suprafețele lucioase, dar curăță foarte bine petele și depunerile de calcar.

Acești bureți rezistă în timp și pot fi folosiți aproximativ o lună, dar trebuie dezinfectați periodic în apă și oțet, timp de minimum 3 ore.

Bureții din inox

Se numără printre cei mai duri și mai rezistenți bureți. Dar nu pot fi folosiți pentru orice tip de vase. Sunt făcuți din filamente foarte subțiri din oțel inoxidabil și curăță excelent arsura și grăsimea întărită de pe oalele din fontă, inox, cupru sau ceramică.

Ai grijă să folosești întotdeauna mănuși de protecție, deoarece firele subțiri de oțel provoacă răni și iritații grave. Ca să îți protejezi pielea și manichiura, e mai bine să alegi bureții de vase din inox, montați pe un suport cu mâner din plastic.

După ce folosești acești bureți, curăță-i bine sub un jet de apă fierbinte și lasă-i să se usuce lângă o sursă de căldură.

Periile de vase

Se numără printre cele mai moderne accesorii de spălat vasele și pot fi foarte utile, dacă vrei să îți protejezi mâinile. Alege o perie cu o textură dură, pentru a îndepărta cât mai ușor resturile întărite de mâncare.

Sunt mai scumpe decât bureții de vase, dar rezistă câteva luni sau chiar ani, dacă nu sunt folosite intensiv și dacă sunt dezinfectate periodic într-o soluție diluată de clor.

O variantă atractivă a periilor de vase o reprezintă periile cu rezervor pentru detergentul lichid. Sunt ușor de mânuit și îndepărtează resturile de mâncare fără efort.

La fel ca periile obișnuite de vase, pot fi și acestea dezinfectate în apă și clor sau într-un amestec din părți egale de apă și oțet din vin.