Mai multe boabe, mai puțin gaze

Sigur că ne-ar plăcea să mâncăm mai des fasole sau mazăre, sunt gustoase și foarte sănătoase, dar ne cam ferim de ele pentru că provoacă balonare. Știi deja de la bunici să fasolea trebuie fiartă în trei ape, iar dacă în al doilea rând de apă adaugi un praf de bicarbonat, nu vei mai avea acceași problemă cu stomacul.

Aroma varzei de Bruxelles…

Când trebuie să fierbi varza de Bruxelles, mai bine renunți pentru că emană un miros sulfuric destul de neplăcut. Dar dacă pui câteva felii de țelină în apa în care fierbi varza aceasta, țelina va absorbi mirosul neplăcut și vei reuși să o gătești fără probleme.

Mirosul de varză…

La fel ca varza de Bruxelles, varza obișnuită emană același miros puțin cam neplăcut la început, înainte să fie bine fiartă și coaptă. Dar există trei soluții să combați aroma specifică:

  • Felii de țelină;
  • O nucă întreagă, cu tot cu coajă;
  • O jumătate de lămâie.

Varza este insa pe lista de alimente alcaline, excelente pentru organism!

Culoarea conopidei

Cele mai multe preparate din conopidă cer mai întâi să o fierbi două, trei minute, pentru a fi mai ușor de consumat. Dar capătă o culoare mai puțin apetisantă. În acest caz, dacă vrei să rămână albă și frumoasă, folosește zeamă de lămâie.

Încearcă și o variantă de conopida gratinata!

Păstrează frunzele de țelină

Știi deja că frunzele de țelină sunt de obicei aruncate, pentru că au o textură aspră, chiar dacă au un parfum ademenitor de verdeață gustoasă. Nu le mai arunca! Separă frunzele de tije, toacă-le mărunt și congelează-le. Le poți folosi la supe și ciorbe și chiar la umpluturile din carne.

Ciupercile apetisante

Când sotezi ciuperci, se știe că își schimbă imediat culoarea. Ar fi bine să folosești o linguriță de zeamă de lămâie la fiecare lingură de ulei sau de unt pe care îl pui în tigaia unde sotezi ciupercile. Acestea vor rămâne mai albe și mai apetisante.

Felii subțiri de ceapă

Ceapa este delicioasă în salate, dar numai dacă este foarte subțire și asezonată cu ulei și oțet aromatic. Dar pentru a obține felii foarte subțiri de ceapă, mai bine le tai cu un cuțit de decojit cartofii, decât cu un cuțit obișnuit.