Cum să repari o supă de roșii prea sărată

Spală o bucată de tifon, clătește-o bine cu apă caldă și pune un pumn de orez, apoi leagă bine să nu cadă boabele. Pune legătura cu orez câteva minute în supă, cât e fierbinte și orezul va atrage o cantitate mare de sare. Supa ta va fi mai gustoasă, îți garantează toți maeștrii bucătari!

Cum să faci friptura de vită mai fragedă

O să ți se pară ciudat, dar mușchiul sau pulpa de vită pentru friptură devin mai fragede dacă le ții la marinat, acoperite cu un strat gros de maioneză făcută cu lămâie și condimente. A doua zi, pui carnea la cuptor și o gătești cât să rămână moale și suculentă.

Ce să faci cu porumbul fiert

Dcă ai fiert prea mult porumb și nu îl mai mănâncă nimeni, nu îl arunca. Taie boabele de pe cocean și pune-le la o salată cu verdețuri, cu ton sau cu piept de pui. Boabele de porumb dau consistență, sunt crocante și merg de minune cu tot felul de ingrediente, astfel că sunt adesea folosite de maeștrii bucătari la diverse preparate.

Cum să adaugi corect laptele la piure

Din grabă, multe gospodine pun laptele și untul rece în piureul fierbinte de cartofi. Dar laptele rece le schimbă gustul și culoarea. Cel mai bine este să încălzești laptele câteva secunde la microunde și untul să îl pui la temperatura camerei.

Coaja de lămâie și un truc genial!

Folosești coajă de lămâie sau de portocale le prăjituri. Dar, dacă o pui în tăvița pentru gheață și adaugi apă fiartă și răcită, vei obține cuburi de gheață puternic aromate pentru limonade sau pentru coctailurile de vară.

Vinul înghețat, un secret folosit de maeștrii bucătari

Se întâmplă, uneori, să nu termini toată sticla de vin și ești tentată să arunci vinul rămas, pentru că oricum își pierde gustul. Mai bine îl pui la congelator, în tăvița pentru cuburi de gheață și îl adaugi la sosurile pentru friptură.

Cum să servești pizza a doua zi, să fie la fel de bună

Pizza este bună proaspăt scoasă din cuptor, când blatul este crocant la exterior, iar toate ingredientele au o aromă delicioasă. Lăsată la rece până a doua zi, își pierde din gust și din consistență. Dar, ca să fie la fel de bună ca la început, încălzește-o pe aragaz, în tigaia de clătite. Este un mic secret pe care maeștrii bucătari îl folosesc adesea. Va fi iar crocantă și apetisantă!