De câte ori vrem să fierbem orez, paste sau cartofi folosim apă. Dar dacă vrei să fie aceste alimente mai gustoase, ar fi bine să folosești supă de legume sau supă de pui. Poți pregăti o supă simplă, strecurată, cu diverse condimente, așa cum îți place ție, să o păstrezi la congelator.

Când ai nevoie de paste savuroase sau de un orez delicios, scoate supa de la rece, pune-o direct în oală și pregătește masa. Iată câteva alimente care vor fi mult mai gustoase dacă le fierbi în supă, și nu în apă simplă.

Ține minte că supa conține vitamine, proteine și colagen, fiind mult mai indicată pentru o masă sănătoasă și consistentă, nu doar pentru savoare.

Gătește cușcuș cu supă de pui sau de vită!

Incredibil ce savuros poate fi cușcușul gătit cu supă, în loc de apă. Bobițele mici de cereale, cunoscute sub numele generic de cușcuș, sunt destul de fade la gust după ce au fost procesate termic și nici nu au un aport important de vitamine sau proteine. De aceea, ele ar putea deveni o garnitură mult mai sănătoasă și gustoasă, dacă sunt gătite în supă.

Cartofii se fierb în supă de pui

Dacă vrei să pregătești piure sau cartofi natur la tavă, fierbe-i mai întâi în supă de pui strecurată. Cartofii absorb rapid aromele de legume și de carne și nu vei mai fi nevoită să folosești mai multă sare sau condimente la piure.

Spaghete, tortellini sau tagliatelle

Orice tip de paste se poate fierbe în supă și este recomandată de bucătari în mod deosebit supa de legume. Vei obține paste savuroase, delicioase, care pot fi combinate apoi cu sosuri sau cu legume gratinate ori brânză.

Orezul, mult mai delicios gătit în supă

Fie că pregătești un pilaf simplu, cu legume sau ciuperci, fie că pregătești o garnitură din orez Jasmine sau orez brun, aceste cereale vor fi mult mai gustoase fierte în supă clară de pui sau de legume.