CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Principala cauză a spasmofiliei este o dietă improprie, care generează o carență de calciu si magneziu în organism. Tulburarea poate fi genetică. Poate fi ”moștenită” de la unul dintre părinți. Uneori, se manifestă și ca o condiție secundară a altor patologii, cum ar fi unele dereglări endocrine, pancreatită sau ca efect secundar al anumitor medicamente, dar și ca o consecință a abuzului de alcool și droguri. Tratamentele naturale pentru spasmofilie pot ajuta.

Tratamente naturale pentru spasmofilie. Ceaiul de valeriană

”Ceaiul de valeriană poate fi un bun antidot al stărilor de anxietate, depresive și al insomniilor”, constată acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor, care adaugă: ”acizii valerianici potențează activitatea unui neurotransmiţător care inhibă sistemul nervos central. De aceea, este recomandată în insomnii, nervozitate, hiperexcitabilitate motorie şi senzorială, în nevroza cardiacă şi ca antispastic ușor. Ceaiul de valeriană se bea seara, la culcare. Nu se cunosc nici efecte secundare, nici restricții în graviditate sau interacțiuni cu alte medicamente. Atenție! Nu se recomandă conducerea autoturismului sau a altor utilaje după consumul de valeriană.”

Metode de relaxare

Profilactic, nu în perioada crizelor, încearcă o baie caldă în care ai pus: 10 picături de ulei de ulei esențial de lavandă sau de melisă amestecate într-o jumătate de cană de smântână. Stai un sfert de oră în cadă și te vei simți mai relaxată. Poți folosi și pernuțe umplute cu flori de lavandă sau petale de trandafiri pe care să le pui în apa fierbinte din cadă să se infuzeze, dar le poți folosi și uscate, în dormitorul tău pentru a asigura un somn bun și liniștitor.

Uleiurile esențiale din aceste plante sunt contraindicate în sarcină. În acest caz, le poți înlocui cu preparate homeopate care conțin extracte din floarea-pasiunii. Un alt preparat homeopat indicat în spasmofilie este ignatia. Este recomandată dacă apar și unele din următoarele simptome: stare de nervozitate și hipersensibilitate, senzație de sufocare, tuse, sughiț, tahicardie, îngrijorare accentuată și schimbări rapide ale stării de spirit.

Tratamente naturale pentru spasmofilie. Uleiurile esentiale

Diferite uleiuri esențiale, atunci când sunt aplicate local sau inhalate, pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Cele mai potrivite sunt uleiurile esențiale de mentă, ghimbir, lavandă și lămâie. Le poți adăuga într-un difuzor în casă sau mașină. Le mai poți dilua într-un ulei purtător (de floarea-soarelui, măsline, susan etc.) înainte de a fi aplicate local, în zona frunții și a tâmplelor. Presopunctura poate fi și ea de ajutor. Aplică aceleași concepte ca și acupunctura, dar este fără ace. Poate ajuta la gestionarea stresului și a anxietății.

Citește și: Simți furnicături pe corp? E cazul să mergi la medic

Suplimente alimentare pentru spasmofilie

Printre aceste tratamente naturale pentru spasmofilie nu trebuie uitate suplimentele alimentare, vitaminele și mineralele. Sunt de folos și suplimentele alimentare pe bază de calciu, magneziu, vitaminele din grupul B (în special B2, B6 și acid folic), co-enzima Q10 și alți antioxidanți. Poți preveni crizele și prin suplimentarea vitaminei D. Un studiu medical efectuat pe 130 de pacienți arată că utilizarea unei singure doze masive de vitamina D în spasmofilie poate fi de ajutor. Doar în 5 cazuri au mai apărut convulsii a doua zi de la administrare. Spasmul laringian dispare, în general, într-una sau două zile și, de asemenea, hiperexcitabilitatea. Calciul seric crește în general rapid, adesea chiar și în prima zi, iar valorile normale sunt atinse în medie după o săptămână. Pentru administrarea suplimentelor alimentare, adresează-te medicului de familie.

Citește și: Remedii pentru căderile de calciu

Tonice și remineralizante naturale

”Prin compoziţia lor chimică foarte complexă, migdalele sunt tonice, reconstituante generale (inclusiv ale sistemului nervos) şi remineralizante. Conțin, printre altele, calciu și magneziu. Deoarece au foarte puține glucide, pot fi consumate și de către diabetici. Fructele de cătină albă constituie o polivitamină naturală, cu efecte în toate afecţiunile provocate de carenţa unor vitamine, dar şi cu recomandări deosebite pentru convalescenţi, în stări de slăbiciune, tonifiante pentru copii şi persoane în vârstă. Se pot consuma fructele amestecate cu miere. În plus, poți face o infuzie din una sau două lingurițe de fructe uscate la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Se poate asocial cu ceai de măceșe”, scrie acad. dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Stil de viață echilibrat

Pe lângă folosirea de tratamente naturale pentru spasmofilie, este nevoie să mergi și la doctor. Medicii recomandă, de obicei, administrarea de suplimente de calciu și magneziu. Uneori, sunt recomandate și antidepresive sau anxiolitice. Totodată, ca metode alternative sunt indicate psihoterapia, exercițiile fizice, de respirație și de relaxare. Dacă pacientul nu a reușit până atunci, este indicat să adopte un stil de viață echilibrat, fără excese și să elimine consumul de alcool. Dieta trebuie să conțină cât mai multe alimente naturale, mai puțin prelucrate: lapte, ouă, carne (vită slabă, pui sau pește), cereale integrale, cât mai multe fructe și legume crude sau gătite la abur.  Nu ar trebui să lipsească alimentele care conțin calciu și magneziu. Consumă produse lactate, legume verzi sau banane. Ar trebui evitat zahărul, care duce la eliminarea calciului din organism.

Citește și: Beneficiile magneziului pentru o greutate normală

Sursa foto: 123rf.com