Atunci când ai probleme ginecologice cel mai bine ar fi să mergi la medic. Cu aprobarea lui, poți folosi în plus față de tratamentul indicat de el tratamente naturale pentru polipi uterini, care să calmeze durerile, să stopeze creșterea sau să ducă la dispariția polipilor uterini.

Tratamente naturale pentru polipi uterini. Cura cu sirop din fructe de soc

De foarte mare ajutor este o cură din sirop de fructe de soc. Încă le mai poți culege sau găsi prin piețe, așa că îl poți prepara chiar tu acasă. Ai nevoie de 2 kg de fructe de soc și 2 kg zahăr (aproximativ), plus zeama de la o lămâie. Se spală bine fructele de soc în câteva ape. Se pun apoi la fiert în 3 litri de apă. Se lasă să dea în 2-3 clocote. Scurgi siropul obținut și presezi boabele să obții cât mai mult suc. Pui lichidul într-o oală și adaugi zahărul (1 kg de zahăr la un litru de lichid). Se adaugă și sucul de lămâie și se dă la foc mic până capătă consistența unui sirop. Se ia de trei ori pe zi (una-două linguri de sirop la un pahar cu apă) înainte de mesele principale. Este contraindicat în sarcină și diabet. Nu îl folosi nici dacă plănuiești să rămâi însărcinată.

Nu rămâi însărcinată? Chimicalele din săpunuri și creme ar putea fi cauza

Tratamente naturale pentru polipi uterini. Coada-calului

Coada-calului este o plantă de ajutor pentru numeroase probleme feminine, inclusiv pentru polipii uterini. S-au mai văzut rezultate pozitive în metroragii, edometrite și ulcer gastric. Are și efect de prevenire a osteoporozei. Se beau două căni de ceai pe zi (decoct din două lingurițe de plantă la o cană cu apă). Tinctura se prepară din 20 g plantă uscată la 100 ml alcool de 60° prin macerare 8 zile. Sc iau 25-30 picături de 3 ori pe zi în puţină apă. Coada-calului este contraindicată în litiază renală şi în edemele cardio-renale.

Citește și:

Tratamente naturale pentru endometrioza

Ce spune medicul ginecolog despre înlăturarea polipilor uterini