Cercetător dr. Horaţiu Albu, master în biologie moleculară, recomandă sucurile naturale pentru copii. Sucul, astfel, serveşte ca o alternativă şi este preferat de cei mici.

Sucurile naturale pentru copii – complex de vitamine şi minerale

Sucurile de fructe aduc contribuţii nutriţionale substanţiale alcătuite din mai multe vitamine şi minerale. În plus, acele sucuri de fructe care sunt şi fortifiate (îmbogăţite) cu vitamine şi minerale suplimentare (calciu, zinc, fier, etc.) ajută la îmbunătăţirea aportulului nutriţional specific pentru organismele micuţilor aflaţi în creştere.

„Asiguraţi-vă că nu oferiţi copiilor sucuri realizate din concentrate de fructe şi cu adaos de zaharuri sau amestecuri artificiale de îndulcitori. Cele mai puternice beneficii pentru sănătatea copiilor le au sucurile pentru copii 100% presate la rece, fără adaos de apă şi uneori fortifiate cu micronutrientii deficitari la vârsta respectivă. Eu le folosesc pe cele mai bune, obţinute prin presare la rece din struguri roşii şi albi, mere, portocale, mure, vişine, piure din pulpă de Acerola şi miere provenite din culturi agricole certificate organic”, afirma specialistul.

Sucurile naturale pentru copii – oferă o bună hidratare

Copiii sunt mereu energici şi activi, de aceea hidratarea este importantă pentru menţinerea nivelului de energie, de concentrare şi un organism sănătos. Comparativ cu adulţii, organismul copiilor transpiră mult mai puţin, spre deloc şi poate produce mai multă căldură în timpul antrenamentelor. În plus, în timp ce adulţii îşi hidratează corpul atunci când apare setea, puţini copii doresc să se oprească în mijlocul jocului, chiar şi atunci când corpurile lor au nevoie de hidratare.

„Sucurile naturale contribuie şi la aportul zilnic de lichide şi oferă o alternativă mult mai sănătoasă la băuturile pentru sportivi bogate în zahăr şi substanţe periculoase.”, spune dr. Horaţiu Albu.

Citește despre cele mai bune 4 sucuri naturale de fructe

Sucurile naturale pentru copii previn bolile

Cercetările realizate în ultima perioadă sugerează că ar putea exista o asociere pozitivă între aportul de sucuri 100% naturale şi riscul redus de boli în cazul copiilor. Consumul de mere, citrice, afine, struguri şi sucuri de rodie toate au prezentat efecte benefice, variind de la reduceri ale infecţiilor până la scăderea incidentei anumitor tipuri de cancer.

Sucurile naturale pentru copii – Legume „băubile”

În urma unui studiu realizat, s-a constatat că adulţii care beau un pahar de suc de legume în fiecare zi îşi oferă organismului un echivalent aproape dublu faţă de cei care le-ar consuma în formă solidă. Aceste observaţii se extind şi în cazul copiilor. Dacă cel mic este pretenţios, sucul de legume poate fi un mare avantaj, o modalitate de a vă asigura că acesta are o dietă echilibrată, chiar dacă nu preferă să mănânce legume. Poți face un mix din mai multe legume la care să adaugi lămâie, miere sau fructe dulci, astfel încât gustul să fie bun.

Află cum prepari 3 variante de smoothie-uri perfecte pentru micul dejun

Sucurile naturale pentru copii dezvoltă obiceiuri sănătoase

Copiii care beau zilnic sucuri naturale presate la rece au un aport mai mic de grăsimi dietetice totale şi grăsimi săturate şi unul mai mare de nutrienţi cheie, inclusiv vitaminele C şi B6, acid folic, potasiu şi fier. Provenite din legume, fructe sau alte combinaţii, cel puţin o porţie zilnică de suc naturale, presate la rece de bună calitate consumate în în fiecare zi promovează o sănătate ridicată a copiilor.

Citește și: Vitalizează-te cu sucuri naturale!

Sursa foto: Shutterstock.com