Femeile folosesc adesea produse pentru îndreptarea părului, mai ales atunci când au părul creț sau ondulat și vor o coafură modernă și simplă. Cu toate acestea, soluțiile care ajută la îndreptarea părului pot conține diverse substanțe cu potențial cancerigen, după cum arată un studiu realizat de National Institute of Environmental Health Safety din America.

Cancerul uterin, cazurile sunt în creștere

Acest tip de cancer este unul mai rar, dar este din nefericire în creștere, în Statele Unite ale Americii, mai ales în rândul femeilor de culoare.

Conform studiului, femeile care folosesc de cel puțin 4 ori pe an produse de îndreptarea părului prezintă un risc de două ori mai mare să sufere de un cancer uterin sau de un cancer mamar. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii americani, după ce au monitorizat timp de 11 ani peste 33.000 de femei cu vârste cuprinse între 35 și 74 de ani.

Aceasta este prima descoperire care leagă produsele de îndreptarea părului de apariția cancerului uterin. Rămâne să fie studiate exact substanțele controversate din aceste produse care perturbă sistemul endocrin și pot declanșa dezoltarea celulelor canceroase, după cum a precizat Alexandra White, coordonatorului studiului.

Cheratina, cel mai des folosită pentru îndreptarea părului

Femeile care doresc un păr neted și lucios trebuie să fie atente la soluțiile pe care le folosesc. Cele mai multe substanțe au la bază cheratina, dar nu aceasta este problema, deoarece cheratina este o substanță de origine animală sau vegetală care se găsește și în firele noastre de păr, în piele și unghii.

Pe lângă cheratină se folosesc tot felul de substanțe chimice toxice, care pot menține părul întins timp de mai multe luni de zile. Din acest punct de vedere metoda braziliană este cea mai puțin indicată. De altfel, la salon, ești avertizată că se folosesc substanțe chimice puternice și există riscul de reacții alergice.

Soluții naturale pentru îndreptarea părului

Dacă ai părul rebel, ondulat și răvășit, încearcă soluțiile naturale și simple, înainte de a apela la tratamente chimice costisitoare și periculoase.

Aplică o mască de ou cu ulei de măsline

Se amestecă două ouă mari cu două linguri de ulei de măsline și se masează amestecul obținut de-a lungul firelor de păr. După o oră, se clătește bine părul cu apă caldă și se spală cu un șampon cât mai delicat.

Folosește această mască de două ori pe săptămână și, după câteva săptămâni, vei observa că firele de păr sunt mai întinse și mai ușor de coafat.

Ulei de ricin

Este bine știut că uleiul de ricin ajută la regenerarea părului. Dar folosit pe toată lungimea firului de păr ajută și la întinderea firelor. Aplică ulei de păr de-a lungul șuvițelor, așteaptă 30 de minute, apoi clătește și spală-te bine cu un șampon delicat.

Folosește uleiul de ricin săptămânal și vei observa, după aproximativ o lună, că firele de păr sunt mai lucioase și mai bine întinse.