Și tocmai acestea sunt promisiunile dietei antiinflamatoare.

Inflamația apare cu multe afecțiuni de sănătate, iar unele alimente par să o agraveze. Consumul de alimente mai puțin procesate, evitarea alcoolului și a cărnii roșii și consumul mai multor alimente pe bază de plante poate ajuta la gestionarea inflamației, scrie Medical News Today.

Unii oameni au o afecțiune medicală în care sistemul imunitar nu funcționează așa cum ar trebui. Această defecțiune poate duce la inflamație la nivel scăzut persistent sau recurent. Inflamația cronică apare cu diferite boli, cum ar fi psoriazisul, artrita reumatoidă și astmul. Există dovezi că alegerile dietetice pot ajuta la gestionarea simptomelor.

Interzis în această dietă!

O dietă antiinflamatoare presupune consumul de fructe și legume, alimentele care conțin acizi grași omega-3, cerealele integrale, proteine slabe, grăsimi sănătoase și condimente. Dieta descurajează sau limitează consumul de alimente procesate, carne roșie și alcool.

Dieta antiinflamatoare nu este un regim specific, ci mai degrabă un stil de alimentație, dar care dă rezultate. Dieta mediteraneană și dieta DASH sunt exemple de diete antiinflamatoare.

Atât dieta mediteraneană, cât și dieta DASH includ fructe și legume proaspete, pește, cereale integrale și grăsimi benefice inimii.

Acizi grași Omega-3 și fibre

Mai ales acizii grași Omega-3, care sunt prezenți în peștele gras, pot ajuta la reducerea nivelului de proteine ​​inflamatorii din organism. Fibrele pot avea și ele acest efect, așa că acestea ar trebui să fie principiile după care să-ți organizezi mesele.

Inflamația pare să joace un rol semnificativ în bolile cardiovasculare, dar cercetările sugerează că dieta mediteraneană mai ales, cu accent pe alimentele pe bază de plante și uleiurile sănătoase, poate reduce efectele inflamației asupra sistemului cardiovascular.

Regulile sunt de bun simț în această dietă: consumă alimente cât mai naturale, cât mai puțin procesate, gătite ușor și în niciun caz prăjite în ulei încălzit în mod repetat. Acesta nu va face decât să ducă la eliberarea în organism a mai multor radicali liberi, care duc la deteriorarea celulelor și cresc riscul de inflamație și instalare sau agravare a unor boli.

Vezi și Dieta daneză. Meniul complet pentru 7 zile

Citește și:

Adevărul despre pericolul din America Express: criminalitate, răpiri, tâlhării. Doina Teodoru: ”Acela a fost primul meu moment de panică”

Octavia Geamănu nu doarme cu soțul ei și el nu are nimic împotrivă. Sunt căsătoriți de 7 ani. Și nu e singurul lor aranjament ciudat!